martes, 9 de junio de 2020

08 juny 2020 (2) diarimes.com (opinió)

08 juny 2020 



Les víctimes dels atemptats del 17A demanen acusar d'assassinat els processats
L'Audiència Nacional no responsabilitza dels 16 assassinats i els 140 ferits en la massacre als únics tres processats

Víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i l'Associació 11-M Afectats de Terrorisme han presentat un escrit cadascuna a l'Audiència Nacional perquè els únics tres processats pels atemptats del 17A siguin acusats com a coautors dels assassinats perpetrats el 17 d'agost del 2017.

Segons informen en un comunicat, l'associació, que exerceix l'acusació popular, i més de 60 víctimes van sol·licitar divendres la renovació de l'ordre de processament dictada pel Jutjat Central d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, pas que també té intenció de fer l'Associació Víctimes del Terrorisme (AVT).

En aquest acte es van atribuir als detinguts delictes d'integració en organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius, estralls i col·laboració amb activitats d'organització terrorista, però no se'ls va responsabilitzar dels 16 assassinats i els 140 ferits en la massacre perquè els presumptes autors van morir abatuts pels Mossos d'Esquadra o en l'explosió del xalet d'Alcanar (Montsià).

Les víctimes demanen que es processi Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemlal per la comissió de 15 delictes d'assassinats terroristes consumats, 140 delictes d'assassinats terroristes intentats i 140 delictes de lesions terroristes.

Sol·liciten que als dos, i també a Said be Iazza, se'ls processi així mateix per delicte d'estralls i per la comissió de 29 delictes de lesions imprudents causades per les explosions d'Alcanar, i que s'ampliï el processament al tercer detingut pels delictes de transport, dipòsit i tinença d'explosius i estralls en grau de temptativa.

En opinió d'aquestes víctimes, Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemlal han de ser processats «pels delictes que es deriven dels actes executats materialment pels altres integrants de la cèl·lula», que s'havien conjurat per realitzar un o diversos atemptats de grans dimensions en el marc de l'estratègia de l'organització terrorista DAESH.

Fonts de l'AVT han avançat a Efe que també demanaran la revocació de l'ordre de processament.

De ser finalment anul·lat, la Sala Penal hauria de tornar el sumari al Jutjat d'instrucció per dictar un nou acte de processament i citar de nou els tres imputats per prendre'ls declaració indagatòria per comunicar-los aquesta nova resolució, que previsiblement recorrerien després les seves defenses.

Aquests tràmits, d'arribar-se a produir, retardarien diversos mesos l'assenyalament del judici, que després de l'aturada per l'emergència sanitària, s'estudiava que pogués fixar-se per a després de l'estiu.

Els tres processats compleixen a l'agost tres anys empresonats de manera provisional a l'espera de judici.

Opinió:

“Víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i l'Associació 11-M Afectats de Terrorisme” es el modus mes correcte de describir la realitat, perque les mes de seixanta persones afectades han estat localitzades i assistides per la UAVAT (Unitat de Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme) i están representades en el procés penal pels companys i amics de la Asociación 11-M. Val a dir que d’altres 40 no han estat acceptades en la personació per motius que ja explicarem quan arribi el moment, però quedará demostrat un cop mes que la empatía per part de l’administració competent ha esta escasa per no dir nul·la, fins i tot faltant a la seva paraula (com tenim per escrit).
Aprofito a recordar que membres de la UAVAT i la “Asociación 11-M” treballem junts des de el mateix març de 2004 i la experiencia i la confiança son uns graus importants e imprescindibles.
D’altre banda, em segueixo preguntant per què ha trigat tant en donar “el pas que també té intenció de fer l'Associació Víctimes del Terrorisme (AVT)”.

Estic desitjant llegir els escrits de altres acusacions… es veurá qui ha treballat de valent des de el primer moment i qui ha esperat a que d’altres treballin?

No hay comentarios:

Publicar un comentario