miércoles, 24 de junio de 2020

24 juny 2020 larepublica.cat (opinió)

24 juny 2020 



ERC pregunta al govern espanyol si obrirà una comissió d’investigació pels vincles de l’Imam de Ripoll amb el CNI
També demana a Interior si investigarà per què la Guàrdia Civil va “obviar” les connexions a l’informe final
ERC ha entrat una bateria de preguntes al Congrés perquè el govern espanyol respongui sobre els suposats vincles de l’Imam de Ripoll amb el CNI. La formació pregunta l’executiu si pensa obrir una comissió d’investigació per aclarir la vinculació i “les presumptes informacions que pogués tenir en relació a l’organització dels atemptats” de l’agost del 2017. També vol saber si Interior obrirà una investigació interna per aclarir “per què la Guàrdia Civil va tardar més de mig any en remetre la documentació provinent de la comissió rogatòria internacional a l’Audiència Nacional”.
En aquest sentit, reclamen per què a l’informe final del sumari de la Benemèrita “no s’indexen ni s’assenyalen” les declaracions que el president de la mesquita Youseff de Diegem, a Bèlgica, que hauria assegurat –segons una informació publicada pel diari Público- que Es Satty parlava amb els serveis secrets espanyols des del 2016.
Esquerra també demana quines mesures de control democràtiques sotmet el govern al CNI.
La formació es pregunta per què Guàrdia Civil no va enviar al jutge l’informe fins set mesos després de que el tinent fiscal de l’Audiència Nacional els remetés l’expedient de la fiscalia belga sobre la declaració del president de la mesquita belga per al seu estudi i traducció. En aquest sentit, afirmen que els destacats de l’índex de l’informe –de 300 pàgines i amb un CD-ROM- sense que es fes “referència” a la seva declaració en relació a l’Imam de Ripoll.

Opinió:

Conec i treballo per asistir a mes de 200 persones afectades pels atemptats de l’agost de 2017. Puc dir que cap ni una, cap ni una, esta conformada amb la versió oficial i la gran majoria me han comentat que si se hagues fet una Comissió de Investigació per esbrinar el que va pasar abans dels atemptata, les seves sospites haguesin quedat cobertes.
Per què no es vol fer una comissió que investigui el que va pasar? Per què no es fa amb el propósit de poder evitar (en un futur) les errades que es van cometre? Per qué hi ha gent que es dedica a investigar txuminades mentrestant no els importa saber per què van ser assassinades 16 persones?
Quan va succeïr l’atemptat a Hipercor fa 33 anys, la administració ja es va encarregar de que no tinguesim contacte entre les víctimes. En aquest blog ja he donat moltes mostres sobre aquest fet. Però ara, amb els atemptats de agost 2017 i malgrat tornar-ho a intentar, ha estat diferent i son moltes les víctimes que es coneixen.
I las que trobarem abans de tenir el judici.





No hay comentarios:

Publicar un comentario