sábado, 18 de agosto de 2018

16 agost 2018 (15) aldia.cat

16 agost 2018 La UAVAT: "Demanen a la classe política, en nom de les víctimes que assistim, que demà facin una treva"
La unitat impulsada per Robert Manrique i un equip de psicòlegs ha atès 150 persones afectades pel 17-A, el 80% de les quals no coneixia els seus drets


L'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique, ha demanat a la classe política, en vigílies del primer any dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que aquest divendres "facin una treva" i que no utilitzin "el dolor aliè". Ha estat una petició que ha "traslladat en nom de les víctimes" que la unitat ha assistit en els darrers mesos "davant les carències de les administracions". 
Les víctimes han explicat que s'han sentit "abandonades per les autoritats" durant aquests mesos i la psicòloga i coordinadora de la UAVAT, Sara Bosch, ha assegurat que continuaran treballant mentre "hi hagi una sola persona amb un dany físic o psicològic". "La solidaritat no es pot encendre o apagar el dia de l'homenatge", ha afegit. 
La UAVAT ha atès 150 persones afectades pels atemptats de la Rambla, la Diagonal, Cambrils i l'explosió d'Alcanar. El 80% no coneixia els seus drets com a víctimes abans de contactar amb la unitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario