martes, 21 de agosto de 2018

18 agost 2018 (16.08.18) (10) beteve (link entrevista)

18 agost 2018 (16.08.18) beteveBeteve les victimes demanen que no es polititzin els actes d’homenatge

La Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT) demana que els polítics facin una treva i no manipulin el seu dolor
La Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) ha atès 150 víctimes directes i indirectes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, sobretot persones de Barcelona. D’aquestes, el 89 % té lesions psicològiques i el 63,7% requereix atenció psicològica actualment, segons ha explicat la supervisora de la unitat i psicòloga, Elisa Micciola.
La UAVAT ha ajudat a tramitar 85 expedients de les víctimes davant del Ministeri de l’Interior. D’aquests, nou s’han concedit, tres s’han rebutjat i 73 estan pendents de resoldre’s.
Diverses víctimes han demanat que no es polititzin els actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats. En aquest sentit, han exigit als polítics que demà “facin una treva” i no “manipulin ni polititzin” el seu dolor, després d’haver-les “abandonat” després dels atemptats. Una de les supervivents de l’atac de la Rambla ha descrit que tot aquest temps algunes víctimes s’han sentit “enganyades, abandonades, incompreses i tristes”.

Dol tapat pel procés

A tot plegat, cal sumar-hi la situació política que hi va haver poques setmanes després. El setembre l’atenció mediàtica es va centrar en el referèndum de l’1 d’octubre i els atemptats i les víctimes van quedar en un segon pla. “S’ha fet un dol per l’atemptat a la ciutat? No, no hi ha hagut temps, hi ha coses que ho han tapat“, explica l’assessor de la UAVAT, Roberto Manrique.
No hay comentarios:

Publicar un comentario