jueves, 23 de agosto de 2018

22 agost 2018 (15.08.18) (4) ElPuntAvui

22 agost 2018 (15.08.18) 

La Guàrdia Civil elogia els Mossos pel 17-A

El cap de la lluita antiterrorista afirma que la col·laboració amb la policia catalana va ser “absoluta i excel·lent

El cap de la unitat de la lluita contra el terrorisme de la Guàrdia Civil, el tinent coronel Francisco Vázquez, ha defensat un any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils que la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra va ser “absoluta i excel·lent” i ha lloat la tasca que han desenvolupat en la investigació. “Han estat absolutament a l’altura, sense cap mena de dubte, i no hem esperat als atemptats per saber que això és així”, assegura en una entrevista a l’agència ACN.
Vázquez elogia la tasca de la policia catalana durant i després dels atemptats i remarca que la coordinació ja era la pràctica habitual, en investigacions conjuntes prèvies de caràcter antiterrorista.
Ell mateix va ser present la tarda de l’atemptat al centre de coordinació dels Mossos. Segons recorda, arran del 17-A, la policia catalana s’ha integrat en grups d’investigació amb altres cossos estatals i amb el CNI.
Vázquez assegura que els atemptats requereixen la implicació de tots els cossos policials i especialment dels agents a peu de carrer. En aquest sentit, defensa els mossos que van abatre els cinc gihadistes a Cambrils i el conductor de la furgoneta de la Rambla Younes Abouyaaqoub a Subirats perquè van aconseguir “neutralitzar l’amenaça”. “La seva actuació va ser correcta; en el cent per cent dels enfrontaments terroristes hi ha morts, o són ells o som nosaltres”, argumenta el cap antiterrorista de la Guàrdia Civil.
El tinent coronel, que acumula més de vint anys d’experiència en la lluita antiterrorista, insisteix que la relació amb els Mossos ha estat “excepcional” en tot moment. També sosté que la policia catalana està al corrent de les investigacions que continuen obertes en països com França i Bèlgica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario