domingo, 1 de diciembre de 2019

27 novembre 2019 elmon.cat (opinió)

29 novembre 2019 




L’Audiència assegura que "no li pertoca comprovar” si el CNI estava al cas de l’imam de Ripoll
La Sala Penal torna a tombar el recurs d’apel·lació de Javier Martínez


https://www.elmon.cat/politica/audiencia-assegura-no-pertoca-comprovar-cni-cas-imam-ripoll_2102821102.html

Nou cop de porta del poder judicial a investigar la relació entre l’imam de Ripoll i cervell dels atemptats del 17A Abdelbaki Es Satty, amb el Centre Nacional d’Intel·ligència. La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha tombat el recurs d’apel·lació que l'advocat de Javier Martínez, Jaume Alonso Cuevillas, va interposar contra la negativa de l’instructor a constatar aquesta relació. “No correspon aquí qüestionar l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat o comprovar el grau de coneixement que els serveis d’intel·ligència de l’Estat poguessin tenir sobre la radicalitzatció d’Es Satty”, assegura la resolució judicial.

La interlocutòria, a la que ha tingut accés El Món, també desestima reclamar els informes dels serveis d’intel·ligència sobre l’imam. “No pertoca a una fiscalització dels informes que, hipotèticament, puguin trobar-se en poder del CNI”, afegeix. Una decisió que justifica en tant que la investigació s’ha dut a terme a través de la “cooperació internacional” i de “l’anàl·lisi pericial de dispositius electrònics intervinguts”.

Per altra banda, també rebutja prestar declaració als agents de la Guàrdia Civil amb TIP T03083R i B93224U, i els agents del CNI 7835 i 6917 per haver-se reunit amb Es Satty quan estava a la presó de Castelló així com el funcionari que va extendre el comunicat de visites. L’Audiència entèn que seria una “investigació prospectiva” que no ve al cas i que no té cap relació amb el sumari donat que la cèl·lula gihadista és posterior. Tampoc accepta les testificials dels secretaris de la Comunitat Islàmica d’Annour de Ripoll per tal que escatissin les converses que van mantenir amb el Cos Nacional de Policia. La Sala destaca que no van voler declarar en seu policial alhora que hi suma el mateix argument que utilitza per no citar el CNI: “no pertoca”.

Opinió:


Realment patètic… encara queda molt a fer i no ens cansarem de exigir-ho

No hay comentarios:

Publicar un comentario