jueves, 23 de julio de 2020

22 juliol 2020 (4) larepublica.cat

22 juliol 2020 El Parlament no descarta que el CNI encobrís que l’imam de Ripoll volia atemptar el 17-A
La cambra catalana conclou que les proves “indiquen” que Abdelbaki es Satty era informador del Centre Nacional d’Intel·ligència espanyol

El Parlament ha rebutjat aquest dimecres que es pugui descartar que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) sabés que l’imam de Ripoll (Girona) i suposat cervell dels atacs dels atemptats de la Rambla de 2017 tenia previst actuar o fins i tot que l’encobriren.
Es tracta d’un dels punts del dictamen de Comissió d’Investigació de Parlament sobre els atemptats de l’17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils (Tarragona) que van incorporar els socialistes, que s’ha dut a ple aquest dimecres i que ha estat rebutjat per JxCat, ERC i CUP, i amb l’abstenció dels comuns, mentre que Cs, PSC-Units i PP han votat a favor.

També, entre les conclusions i recomanacions aprovades hi ha la de JxCat que conclou que les “proves indiquen que l’Imam de Ripoll era informador del CNI”. També s’ha aprovat la del PSC que aposta per prevenir la radicalització islàmica i fomentar la integració dels nouvinguts. També ha estat aprovada una conclusió de CatECP que demana l’accés dels Mossos a l’Europol. La majoria de les conclusions aprovades elogien el paper dels cossos d’emergències durant la gestió dels atemptats, però també s’ha criticat el funcionament del telèfon 112.

No hay comentarios:

Publicar un comentario