jueves, 14 de diciembre de 2017

13 desembre 2017 (2) andreuenc.cat (opinió)

13 desembre 2017 

30 anys de dolor exposats a la Fabra i Coats

Trenta anys després de l’atemptat de l’Hipercor s’inaugurarà una exposició a la Fabra i Coats amb l’objectiu de reivindicar les víctimes de l’atac terrorista. La mostra es titula ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’ i es podrà visitar a partir del dijous 14 de desembre a les 19 hores.
L’exposició de lEspai Zero està promoguda per Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona. La banda terrorista ETA va col·locar un cotxe bomba al pàrquing del centre comercial Hipercor i la seva explosió va causar la mort de 21 persones i 46 van resultar ferides de gravetat.
El passat juny l’Ajuntament de Barcelona va participar en un acte per conmemorar l’aniversari de l’atemptat i l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va descobrir una placa explicativa de l’atemptat el 19 de juny de 1987.
Uns dies més tard també es va celebrar un concert al parc de la Pegaso de la Sagrera per homenatjar les víctimes.

Opinió:

Es la primera noticia publicada sobre la Exposició “La ferida de Hipercor. Barcelona. 1987”… i no serà l’última.
Des de aques blog aniré publicant informació sobre aquesta Exposició que avui dimecres he tingut l’oportunitat de visitar prèviament a la inauguració de demà… no puc expresar en paraules la excel·lent tasca realitzada per l’equip del Museu d’História de Barcelona i del Comissionat de Programes per la Memòria.
He pogut comprobar que tants mesos de feina, de colaboracions, de recerca de informació i de l’interès compartit en fer la millor faina posible ha estat un éxit.
Us convido a tothom a visitar-nos…

Tindreu accés a moltisima informació sobre el que ha succeït en aquests 30 anys des de aquell fatídic divendres 19 de juny de 1987 i estic convençut que si esbrine-ho una mica us emportare-ho mes de una sorpresa…

No hay comentarios:

Publicar un comentario