viernes, 15 de diciembre de 2017

15 desembre 2017 (10) Beteve

15 desembre 2017 


S’inaugura l’exposició dels 30 anys de l’atemptat d’Hipercor

La mostra “La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987” es podrà visitar fins a l’11 de març del 2018 a l’Espai Zero de la Fabra i Coats
Aquest dijous a les sis de la tarda s'ha inaugurat l'exposició que commemora els 30 anys de l'atemptat terrorista del centre comercial d'Hipercor. Una mostra que vol aprofundir en els fets i reconèixer la lluita dels familiars de les víctimes per al reconeixement de les administracions. L'exposició es podrà visitar fins a l'11 de març a la Fabra i Coats.
L'exposició, comissariada pel periodista Francesc Valls, té l'objectiu de repassar el context i els fets, i a més generar reflexió i debat entre els assistents. També vol fer palesa la manca d'acompanyament i suport que han sentit les víctimes i els familiars durant les tres dècades posteriors. Entre els elements destacats, una posada en escena amb llums de diferents colors -un per a cadascuna de les 21 persones mortes i 46 de ferides per l'atemptat-. També s'hi recull àmpliament la reacció ciutadana massiva en manifestacions, col·locant bosses d'escombraries negres als balcons o escrivint els noms dels morts a les llambordes de la Rambla. L'exposició també intenta respondre diverses preguntes per mitjà de fragments d'àudio utilitzats durant el judici i parts del contingut de la sentència.
Durant una visita abans de la inauguració, el primer tinent d'alcalde, Gerard Pisarello, ha tornat a incidir en la importància de fer un reconeixement als familiars de les víctimes: "Sembla mentida que hagin calgut 30 anys", ha dit, "per recordar el patiment físic i psíquic de totes aquestes persones". En l'homenatge a les víctimes del 19 de juny, tant l'alcaldessa, Ada Colau, com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, van demanar perdó a les famílies afectades.



Link: http://beteve.cat/exposicio-atemptar-hipercor-fabra-coats/

No hay comentarios:

Publicar un comentario