lunes, 28 de noviembre de 2011

14 noviembre 2011 (2) Diari de Girona14 novembre 2011 (2)Els companys del “Diari de Girona” van publicar la noticia, tot ampliant-la una mica mes amb un important detall. Tot just estavem reunits amb en Robert quan va rebre una trucada de una víctima que estaba llegint la noticia i el va felicitar. No podia ser d'altra manera.


El Govern Basc vol reunir les víctimes de l´atemptat d´Hipercor amb presos d´ETA


La Direcció d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme del Govern Basc ha contactat amb dues víctimes de l'atemptat d'Hipercor de Barcelona per tal de proposar-los participar en un programa de mediació entre víctimes i presos d'ETA.


Es tracta de Roberto Manrique i de Rafael Güell, dues víctimes de l'atemptat de la banda el 19 de juny de 1987 al centre comercial Hipercor de l'Avinguda Meridiana de Barcelona, amb qui van contactar aquest estiu, mesos abans que ETA decidís anunciar el cessament definitiu de la lluita armada després de 43 anys, tal com va anunciar el 20 d'octubre a través d'un comunicat.


Manrique era carnisser al supermercat i la dona de Güell, Milagros, va morir a l'aparcament per l'explosió de la bomba, i cap dels dos han acceptat iniciar aquest programa. Manrique, excoordinador del servei d'informació i orientació de les víctimes del terrorisme a Catalunya, no va voler participar perquè està a l'espera que culmini un altre procés en paral·lel: que un dels autors d'Hipercor li demani perdó.


No hay comentarios:

Publicar un comentario