martes, 18 de junio de 2019

18 juny 2019 (4) vilaweb.cat

18 juny 2019 



Indignació de víctimes d’Hipercor per la invitació de Vox a l’acte de record de l’atemptat
El diputat ultra al congrés espanyol Ignacio Garriga ha confirmat l'assistència

L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha despertat la indignació per haver convidat Vox a l’acte d’homenatge a les víctimes de l’atemptat d’ETA a l’Hipercor fa trenta-dos anys. Segons que ha confirmat a VilaWeb el president de l’entitat José Vargas, el diputat al congrés espanyol Ignacio Garriga ha confirmat l’assistència en representació del partit públic, però preveuen que també hi participin més militants del partit. En un manifest, desenes de víctimes critiquen la participació ‘d’un partit amb actituds xenòfobes i repressores cap a la diferència i la diversitat, amb reiterades declaracions que tendeixen al totalitarisme i en contra de les minories, que dificulta la convivència i el respecte a la nostra societat’.
Aquestes víctimes refusen que qualsevol partit polític, i en especial Vox, es mostri al costat de les associacions representant al conjunt de víctimes perquè els seus representants puguin ‘esgarrapar quatre vots mentre apel·len al dolor de les víctimes’. Diuen: ‘Som moltes les víctimes que ens oposem a aquest fet i ens adherim a aquest escrit, exigint al president de l’ACVOT que desvinculi l’associació de qualsevol partit polític, sigui quin sigui l’ideari d’aquests. És ofensiu i discriminatori que una associació d’aquest caire s’acosti a qualsevol posició política o partidista, en lloc de dedicar-se única i exclusivament a l’atenció de les víctimes, als seus problemes i necessitats, objectiu per al qual fou creada.’
Al text, demanen que el president de l’ACVOT posi fi als ‘acostaments partidistes’ i a la ‘manipulació de les víctimes’. Vargas va formar part de la llista del PP a l’Ajuntament de Barcelona, pel que li demanen que o bé posi fi a la seva participació en el PP o que dimiteixi del seu càrrec com a president de l’associació. També exigeixen que trenqui el vincle ‘de forma immediata’ amb Vox.
En declaracions a VilaWeb, Vargas diu que hi han convidat tots els partits del parlament i del congrés espanyol i que no veu cap inconvenient en la participació de Vox. El que sí que critica, però, és un piulet del partit ultra amb un cartell de l’acte on han posat el logotip de Vox al costat de l’ACVOT. ‘Que hagin publicitat l’acte no em sembla malament, ERC i la CUP no ho han fet, prefereixen les fotografies amb Otegi, però demanaré explicacions perquè fan servir el nostre logotip sense permís’, diu Vargas.
A més de Vox, també han confirmat la seva participació polítics com Joan Garcia (Ciutadans), David Pérez (PSC), Albert Batlle (Units per Avançar) o Josep Bou (PP).

L’acte es farà davant del monument per les víctimes del terrorisme a l’avinguda Río de Janeiro de Barcelona i tindrà les intervencions de Vargas; de la directora general de Suport a Víctimes del Terrorisme del govern espanyol, Sonia Ramos; i del secretari general d’Interior, Brauli Duart. Després es farà una ofrena floral i una missa a la parròquia del Crist Rei.

No hay comentarios:

Publicar un comentario