sábado, 28 de septiembre de 2019

27 setembre 2019 Ultima Hora (opinió)

27 setembre 2019 



Ofenses a les victimes d'ETA
Pere Antoni Pons 
Escriptor

Les victimes d'ETA tenen raons de sobres per sentir- se molestes amb els principals aparells de l'estat - la monarquia, l'estament judicial, els cossos i les forces de seguretat, els mitjans de comunicació-, també amb els autodenominats partits constitucionalistes. Es d'un cinisme repugnant, d'una immoralitat barruda i sense escrúpols, la manera com els aparells de l'estat i els dirigents de PSOE, PP, Cs i VOX estan tergiversant els fets i la realitat de Catalunya sense cap respecte ni consideració pel dolor i l'angoixa de les víctimes d'ETA.
Pretendre fer creure que el que ha fet el moviment sobiranista català durant aquests anys és comparable al que va fer ETA durant dècades, insistir que les condicions de vida dels unionistes a Catalunya són equiparables a les condicions de vida dels espanyolistes en els punts més calents del País Basc durant els anys de plom, muntar una causa judicial a partir de mentides per tal que un moviment estrictament cívic i pacífic pugui ser acusat penalment de rebel · lió: sonaria a conya marinera, si no fos que, a més d'estar cometent una injustícia flagrant contra molts innocents, s'està fent escarni del patiment de milers de persones. No em puc ni imaginar com es deu sentir qui va perdre un fill, una mare, un germà, un marit o una esposa, per culpa d'un cotxe bomba o d'un tret a la nuca, quan llegeix la notícia que la Guàrdia Civil ha detingut nou membres dels CDR, a instàncies de l'Audiència Nacional, i els ha acusat de terrorisme tot i no haver trobat res - cap prova, cap arma, cap pla detallat- que els incrimini. Tampoc no em puc ni imaginar com es deuen sentir les víctimes de les Rambles de fa dos anys quan veuen que els cossos i forces de seguretat de l'estat ara anuncien que han aturat un atemptat imminent que presumptament havien de perpetrar persones sense antecedents i que no estaven fitxades i, en canvi, varen ser incapaços de prevenir l'atemptat organitzat per un imam que era el seu confident. Terrible, humiliant. Per cert, que l'operació de la Guàrdia Civil contra els nou CDR de Sabadell dugués el nom d'Operación Judas és perfectament coherent amb la concepció teològica, premoderna i dogmàtica que molts espanyols tenen d'Espanya. Però això ja és un altre tema.

Opinió:

Res mes que afegir, absolutament d'acord amb tot el que diu el senyor Pere Antoni Pons...
i molt adient el seu record amb el comentari dels afectats dels atemptats de agost 2017... ho puc garantir de totes totes.



No hay comentarios:

Publicar un comentario