lunes, 14 de noviembre de 2022

10 novembre 2022 (3) Cadena SER (opinió)

10 noviembre 2022 


 

La Policia es forma en la gestió d’atemptats terroristes i incidents amb multitud de víctimes

Una quarantena d'agents estan rebent aquesta setmana, i per primera vegada al Principat, una formació específica, centrada en la gestió d’atemptats, a càrrec la Police Nationale francesa

Els detallen l’actuació policial davant qualsevol mena de situació violenta amb multitud de víctimes, els procediments que s’han seguit i com s’han d’adaptar, tant a la gestió de cada situació, com a les noves formes de terrorisme.

Durant el curs, els experts estan mostrant als policies com es recullen proves en aquests escenaris i com s’analitzen. En paral·lel a la investigació, un altre dels elements més rellevants en aquests casos és la gestió en el mateix moment de l’atac de l’atenció i el seguiment a les víctimes, els familiars i els funcionaris que hi hagin d’actuar.

Els policies han rebut classes teòriques i aquest dimecres a la tarda les estan posant en pràctica en una simulació d’un atemptat terrorista en què s’ha recreat un possible escenari per tal que els membres del Cos actuïn com si la situació fos real.

Es tracta d’una formació estratègica per al Cos, ja que, a partir dels coneixements adquirits, permetrà tancar un protocol en cas que el país pateixi un atac d’aquestes característiques. A més, aquesta mateixa metodologia és la que s’aplicaria també en desastres naturals o altres possibles incidents o accidents amb moltes víctimes. Més endavant, està previst realitzar un simulacre amb la participació de la resta de cossos d’emergències.

Opinió:

Quan començava a llegir la noticia pensaba que era una confusió perque parla de  que encara no hi ha un protocol de gestió… fins que he vist que parlava de la policía andorrana… aixi doncs, aplaudeixo la tasca que han iniciat.

En cap lloc estarem lliures del terrorisme.

Dit aixó em pregunto: a Andorra tenen una legislació per la assistència i l’atenció a víctimes del terrorisme despres de un atemptat? I posats s preguntar, tenen una normativa que defineixi puntual i correctement el concepte de “terrorisme”?

Si volen, en parlem…

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario