martes, 21 de marzo de 2023

21 març 2023 (2) elnacional.cat (opinió)

 21 març 2023 Ajornat un vol de Vueling entre Barcelona i Tel-Aviv per amenaces terroristes

La Guàrdia Civil busca l'autor dels missatges que van rebre els passatgers per AirDrop a l'iPhone

La Guàrdia Civil investiga un incident que ahir al vespre va deixar a terra desenes de persones que havien de volar entre Barcelona i Tel-Aviv amb Vueling des de l’Aeroport del Prat. El vol estava previst a les dotze de la nit, però en el moment de l’embarcament els passatgers van rebre missatges amenaçadors als seus aparells mòbils. Aprofitant la tecnologia d’Apple AirDrop, que permet enviar missatges entre terminals iPhone, una persona, que encara no ha estat identificada, va enviar missatges on es proferien reivindicacions de caràcter terrorista. Per seguretat, tot i que els missatges no deien que hi havia una bomba a l'aeronau, es van desallotjar tots els passatgers i es va inspeccionar l’avió amb agents especialistes en desactivació d'explosius GEDEX de la Guàrdia Civil i els guies canins, resultant ser, segons ha pogut saber ElNacional.cat, una falsa alarma. Tot i això, el vol es va ajornar i no ha pogut sortir fins aquest matí, a les set del matí. El vol que estava previst per aquesta nit havia d’arribar a les quatre de la matinada a la ciutat israeliana i ara, si tot va sobre el previst, ho farà a dos quarts d’una.

Tot i que es tracta com un incident amb falsa alarma, s’ha obert una investigació per part de la Guàrdia Civil, els responsables de la zona aire de l’aeroport del Prat, per tal d’aconseguir saber qui va ser la persona que va enviar aquests missatges que van generar por, alarma i, alhora, també van obligar a ajornar el vol que havia de cobrir la ruta entre Catalunya i Israel. Pel destí de l'avió, una zona calenta pel que fa al terrorisme islàmic, el comandament de l'avió, quan va tenir coneixement d'aquesta informació, va alertar els serveis de seguretat de l'aeroport que van activar l'alerta local amb la Guàrdia Civil. Per la seva part, Vueling no ha volgut donar explicacions sobre els fets d’aquesta passada nit a Barcelona. La intel·ligència israeliana desplegada a l'Estat, el Mosad, també ha obert una investigació.

Missatges per AirDrop

No és un mètode nou. En vols s’aprofita que no hi ha xarxa d’internet wifi per enviar missatges des d’aquest mètode, que permet enviar fotografies amb text a altres usuaris que tinguin iPhone i que no hagin restringit la recepció d’aquests missatges. Alguns poden ser inofensius i altres, com en el cas d’aquesta nit a l’aeroport del Prat, poden arribar a causar una alerta terrorista. L’autor dels missatges, si acaba identificat per la Guàrdia Civil, pot ser acusat, entre d’altres, d’un delicte de desordres públics.

Cal recordar que Catalunya, com la resta de l’Estat, està en nivell 4 sobre 5 en alerta d’amenaça antiterrorista. Els Mossos d’Esquadra i les altres policies que treballen en l’àmbit català reforcen els controls preventius i també les investigacions en amenaces d’aquest tipus per poder fer front a la lluita contra el terrorisme global islamista.

Opinió:

Quina llástima que ningú pensés en la importancia que tenia el maleït Imam de Ripoll i tota la seva purria de acompanyants. Ara sí, ara tothom te la necessitat de posicionar-se quan hi ha una trucada relacionada amb terrorisme…

No hay comentarios:

Publicar un comentario