jueves, 4 de febrero de 2021

04 febrer 2021 (2) elnacional.cat (opinió)

04 febrer 2021

 


La caixa B del PP es va utilitzar per culpar ETA dels atemptats de l'11-M a través del digital de Jiménez Losantos

L’extresorer del PP ha engegat el ventilador i ha destapat el finançament il·legal del partit entre el 1982 i el 2009 en un escrit que ha enviat a la Fiscalia Anticorrupció. Luis Bárcenas dona detalls sobre la destinació del diner negre que entrava a la caixa forta de la seu del carrer Gènova, que no es destinava només a pagar sobresous a membres de la direcció del partit. Una part dels fons de la caixa B es van utilitzar per intentar culpar ETA dels atemptats de l’11-M.

El PP va adquirir accions de Libertad Digital, de Federico Jiménez Losantos, per valor de 140.000 euros a finals de l’any 2004. Aquest digital abonava en el moment de la compra la tesi del govern que ETA era darrere dels atemptats que el març d’aquell any van colpejar Madrid.

Afí al PP

Bárcenas explica a la carta que ha enviat a la Fiscalia que la compra de les accions es va fer perquè “aquest mitjà de comunicació resultava afí a les idees del Partit Popular, i especialment, a les tesis de l’autoria d’ETA als atemptats de l’11-M que van tenir lloc uns mesos abans de la subscripció de les accions”.

La compra de les accions, segons relata Bárcenas, es va dur a terme a finals del 2004 a nom de l’anterior tresorer, Álvaro Lapuerta. Els 140.000 euros van sortir de la caixa forta que tenia Bárcenas al seu despatx i d’on sortien els sobres per pagar els sobresous a diferents càrrecs de la direcció del PP.

En la seva confessió, Bárcenas, que està empresonat des de fa quatre anys, explica com la caixa forta es nodria de diner negre provinent d’empreses que aconseguien contractes públics en administracions governades pel PP. L’extresorer sosté que Mariano Rajoy va cobrar els sobresous i coneixia de primera mà l’existència de la caixa B. De fet explica com Rajoy va destruir davant d’ell una part dels anomenats papers de Bárcenas sense saber que el tresorer n’havia fet una còpia. Aquesta còpia, declara, li va ser sostreta posteriorment.

Opinió:

No parlaré sobre la questió política i les comsequencies que poguin portar les declaracions i revelacions del senyor Bárcenas. Però si cal recordar que aquestes “pressumptes” malifetes en el partit del que es parla ja es van explicar fa molts anys per un petit grup de víctimes, fins i tot abans de que succeisin els atemptats de l’11-M a Madrid, que son al motiu per aquesta opinió.

Personalment, l’any 2003 vaig dir en una entrevista al diari “El País” que a la nova junta de la nova AVT se estaba infiltrant una ideología política molt concreta. I la reacció va ser fulminant: expulsar-me de la AVT i retirar-me del càrrec com a delegat a Catalunya, tasca que ja desenvolupaba des de 1990.

Ah, un petit detall mes… qui va decidir la meva expulsió de aquella nova AVT ara es senador per Vox…

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario