sábado, 5 de noviembre de 2011

06 octubre 2006 La Paeria

6 octubre 2006
El 6 d’octubre en Robert i altres membres de l’associació catalana van anar fins a Lleida per mantenir una entrevista amb els màxims representants de l’Ajuntament. El motiu principal va ser fer la proposta per aixecar un monument a les víctimes del terrorisme en la capital de la Terra Ferma. La revista municipal de “La Paería”  ho va explicar amb tot detall. Evidentment, al ser una reunió molt cordial van aparèixer mes temes de actualitat, com ara las manifestacions que certs sectors de víctimes organitzaven a Madrid.

L'alcalde Àngel Ros, la primera tinenta d'alcalde, Maria Burgués, i el tercer tinent d'alcalde, Francesc Pané, han rebut Robert Manrique, vicepresident de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT). En el decurs de la reunió, Manrique ha criticat durament l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i els partits que utilitzen aquestes políticament. Àngel Ros ha agraït la visita de l'ACVOT, amb la qual, ha dit l'alcalde, "hi ha perfecta sintonia i compartim la sensibilitat per les víctimes".

El paer en cap ha reiterat la intenció de la Paeria "d'estudiar la dedicació d'un carrer a Jesús Maria Freixas", i ha explicat que tant l'ACVOT com ell mateix han parlat ja sobre el tema amb la família d'aquest guàrdia civil de Lleida assassinat per ETA als anys 80.

Manrique ha recordat que a Lleida hi ha una onzena de víctimes del terrorisme d'ETA i de Terra Lliure. L'assistència jurídica i el suport en qüestions mèdiques, psicològiques i socials centren l'ajuda que l'ACVOT ofereix. Precisament, en l'apartat social s'inclou la promoció del record de les víctimes amb la dedicació de carrers i la col·locació de plaques commemoratives i escultures a títol individual o general, entre d'altres projectes.

D'altra banda, els representants de l'Ajuntament de Lleida han considerat adequada la proposta de l'ACVOT de dedicar una placa o escultura a totes les víctimes del terrorisme de la

ciutat.                                                                                      













No hay comentarios:

Publicar un comentario