domingo, 25 de noviembre de 2012

25 noviembre 2012 (3) El Periodico de Catalunya

25 noviembre 2012

ETA demana negociar sobre presos, desarmament i desmilitarització
La banda terrorista reclama la retirada de les forces i cossos de seguretat de l'Estat del País Basc
El Ministeri del Interior recorda que l'únic que espera és l'anunci de dissolució definitiva


 
ETA ha emès aquest dissabte un comunicat en què ofereix a Espanya i França una negociació sobre el que denominen conseqüències del conflicte: presos, fugits, el seu desarmament i la desmilitarització amb la qual al·ludeixen a la retirada de les forces i cossos de seguretat de l'Estat del País Basc i Navarra.
Segons el comunicat, avançat per naiz.info, que serà publicat íntegrament en l'edició d'aquest diumenge, ETA ofereix "el final definitiu de la confrontació armada" a canvi d'un acord complet en aquestes qüestions.
El Ministeri de l'Interior ha recordat que l'únic comunicat que espera de la banda terrorista ETA és el que anunciï la seva dissolució definitiva.
Segons el document, la banda diu que un acord complet sobre aquestes qüestions "portaria el final definitiu de la confrontació armada". ETA usa aquesta expressió un any i un mes després de decretar el seu cessament definitiu de l'activitat armada. En aquell comunicat emès el 20 d'octubre del 2011, la banda feia una "crida als governs d'Espanya i França per obrir un procés de diàleg que tingui per objectiu la resolució de les conseqüències del conflicte i, així, la superació de la confrontació armada".
Els terroristes asseguren en aquest últim comunicat que Espanya i França tenen "coneixement exacte" de la seva disposició a negociar i asseguren estar disposats a "escoltar i analitzar" quines són les propostes dels dos governs. Segons Naiz.info, "ETA expressa la seva preocupació i la seva denúncia per la 'involució' que adverteix des de fa un any i valora la posició tant dels estats com d'alguns partits. Davant aquestes postures defensa que en la societat basca hi ha força suficient per trencar aquest bloqueig. També considera que hi ha raons sòlides perquè la comunitat internacional perseveri en el seu esforç per aconseguir una resolució i es reafirma en la seva disposició a treballar i a prendre decisions en aquest camí".

No hay comentarios:

Publicar un comentario