domingo, 23 de agosto de 2020

19 agost 2020 (18.08.10) naciodigital.cat (opinió)

19 agost 2020 (18.08.20)  



Antifeixistes clamen a Cambrils contra la utilització política de les víctimes de l'atemptat terrorista

Vox ha celebrat un acte al passeig marítim en què han assegurat que "sempre" estan al costat de les víctimes

El dia en què es commemora el tercer aniversari dels atemptats a Cambrils, no s'ha celebrat cap acte oficial per recordar les víctimes, però sí un de polític: Vox havia convocat davant del Club Nàutic, on s'hi recorden els fets, un acte polític aquest dimarts al vespre. Com a resposta, el Casal Popular El Polvorí ha convocat una concentració de rebuig a "la utilització política" de les víctimes.

La cridòria dels manifestants ha fet impossible que, tot i la megafonia, la desena de membres de Vox que s'han reunit al passeig de Cambrils poguessin dur a terme el seu acte amb normalitat. Un cordó policial dels Mossos d'Esquadra, amb el suport de la policia local, ha impedit que tots dos grups estessin en contacte i tan sols s'han intercanviat crits a pocs metres de distància.
Això sí, l'expectació per l'acte de Vox i la manifestació antifeixista ha obligat a tallar la carretera del passeig en tots dos sentits de la marxa. Alhora, s'ha obligat a desviar no només vehicles sinó també vianants, la majoria turistes, que no entenien què estava succeint.
L'acte s'ha iniciat a les 7 del vespre i s'ha donat per conclòs pocs minuts després. Tot i amb això, els membres de Vox s'han quedat fins a dos quarts de vuit fent-se fotografies i alguns d'ells han increpat els manifestants antifeixistes, alhora que aquests també els increpaven a ells. Entre els presents hi havia la líder del partit d'ultradreta a la província, Isabel Lázaro. Vox ha fet diversos crits de "visca Espanya" i ha dut una bandera espanyola per presidir l'esdeveniment.

Opinió:

Es inversemblant que hi hagi gent capaç de fer un “homenatge” a les víctimes dels atemptats de agost de 2017 sense ni tan sols haver fet una trucada (una visita ja seria massa per la seva capacitat empàtica) a la entitat que assisteix a 217 persones afectades pels cinc atemptats. Sí,he escrit cinc i tinc raons molt clares per fer-ho…

Però el que ja no es inversemblant sino directament repugnant es que facin un “homenatge” després del tuit de la tarda del dilluns 17. Un tuit en el que apareix la fotografía del Julian Cadman, el nen de set anys assasinat a La Rambla, segons abans de ser rescatat per morir després en els braços de la Marta i la Silvia en unafarmàcia de La Rambla… 

No hay comentarios:

Publicar un comentario