martes, 5 de enero de 2021

03 gener 2021 ElPuntAvui (opinió)

03 gener 2021

 


El judici del 17-A s’allarga dues setmanes

L’Audiencia Nacional reprendrà el judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils, del 17 d’agost del 2017, l’11 de gener. El tribunal –format pels magistrats Félix Alfonso Guevara, president i ponent, Carolina Rius i Carlos Fraile Coloma– ha fixat, ara, noves sessions: 11, 12 13,18 19 i 20 de gener.

Del judici, que es va iniciar el 10 de novembre i es va aturar per les festes de Nadal, resten per fer proves, la part documental i els informes finals de la trentena d’acusacions i de les tres defenses, fet que podria tornar allargar les sessions.

Els tres acusats són: Driss Oukabir, germà de Moussa (l’únic nascut a Catalunya) i a qui s’atribueix haver llogat la furgoneta amb què Younes Abouyaaqoub va executar l’atropellament criminal a la Rambla, i que els Mossos sostenen que sabia el que anaven a fer; Mohamed Houli Chemlal, que es va salvar de l’explosió d’Alcanar, i Saïd ben Iazza, que els va deixar la seva documentació perquè els joves de Ripoll compressin material per elaborar el triperòxid de triacetona. A Oukabir i a Houli se’ls acusa de pertinença a organització terrorista i conspiració per cometre estralls amb caràcter terrorista. La fiscalia els demana 33 i 41 anys de presó. L’Associació 11-M (que representa 74 víctimes, ateses per la Uavat) i l’Ajuntament de Cambrils, entre d’altres, els sol·liciten presó permanent revisable, ja que els fan responsables dels 16 assassinats i de 143 més en grau de temptativa. Ben Iazza és acusat de col·laboració amb organització terrorista i li demanen vuit anys de presó.

Opinió:

Com molt be aclara la noticia, des de la UAVAT son 74 les víctimes ateses a las que representa en el judici penal la Asociación 11M Afectados por Terrorismo, amb els lletrats Ana Cortés, Antonio García y Ana Méndez en el tema penal i l’advocadessa Montserrat Fortuny en els temes de incapacitats i seqüeles laborals.

Però no cal oblidar que des de la UAVAT hem ates, fins al moment, a 217 afectats... això vol dir que hi ha moltes persones a las que, malauradament, la Audiència Nacional no ha permès presentar-se en la temàtica penal.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario