viernes, 22 de enero de 2021

20 gener 2021 (3) elmon.cat

20 gener 2021 


 

El jutge torna a denegar l’informe que posa en dubte l’ADN de l’imam

Guevara retreu que sigui una maniobra “encoberta”

Darrer “no”. El magistrat que presideix el tribunal del 17-A, Félix Alfonso Guevara, ha tornat de denegar un informe pericial que posava en dubte la prova d’ADN sobre Abdelbaky Es Satty, l’imam de Ripoll, realitzada al Marroc. Una decisió que aprofundeix encara més el dubte sobre el paper del cervell dels atemptats i sobre si realment és mort o no.  La petició l’ha tornada a presentar l’equip legal de Javier Martínez, pare del petit Xavi, assassinat a la Rambla, que dirigeix Jaume Alonso Cuevillas i Agustí Carles.

En concret, és un dictamen pericial biològic emès pels professors Ángel Carracedo Álvarez (Catedràtic de Medicina Legal de la Universitat de Santiago i President de l’Acadèmia Internacional de Medicina Legal i de Carles Pla Zanuy (catedràtic emèrit de Genètica i director del departament de Biologia de la Universitat de Girona. En aquest informe, ambòs experts consideren que l’estudi genètic realitzat al Marroc -no ratificat a la vista- “no pot tenir validesa a Espanya ja que incompleix la guia d’estàndards publicada pel Ministeri de Justícia (Comissió Nacional per a l’ús forense de l’ADN), i incompleix tots els estàndards internacionals”.

En passat 10 de novembre, el jutge Guevara no va admetre la prova però sí que va obrir la porta a ratificar l’informe del Marroc a sala. Però finalment, el jutge d’enllaç amb el Marroc va comunicar a l’Audiència Nacional que no ho podia fer per la situació de COVID i perquè la legislació marroquina no permet declarar per videoconferència.

En la sessió d’aquest matí,  en la fase de la prova documental, Cuevillas ha demanat la incorporació d’aquest informe. A més, ha argüit que en referència a l’informe forense del Marroc,  que en la sessió del 3 de desembre se li va permetre al ministeri fiscal aportar com a document un correu electrònic d’Interpol Espanya a Interpol Rabat, -que tampoc no ha estat ratificat en la vista- amb el suposat perfil genètic de l’imam.

Guevara no ha donat ni marge, i ha denegat l’admissió d’aquesta prova. L’argument és que consistia en una “pericial encoberta” que no correpon al moment processal. La decisió del jutge fa crèixer el dubte de la validesa del perfil genètic de l’imam i incrementa el misteri de la seva figura, fins i tot, si es pot afirmar que és mort.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario