martes, 19 de noviembre de 2013

18 novembre 2013 (3) elsingulardigital.com (opinio)


18 novembre 2013

Fernández Díaz provoca un conflicte institucional a Vic

El ministre de l’Interior es reuneix amb víctimes de l’atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil i no hi convida l’alcalde ni cap autoritat local


El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha provocat avui un conflicte institucional amb l’Ajuntament de Vic, quan s’ha traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil per reunir-se amb víctimes de l’atemptat del 1991, i no hi ha convidat l’alcalde. Josep Maria Vila d’Abadal, ni cap altra autoritat local.

“Volíem que hi fossin els que hi havien de ser”, ha argumentat el ministre. “Determinades absències parlen per si soles, començant per la de la primera autoritat”, ha indicat en al·lusió a l’alcalde, cosa que ha provocat aplaudiments entre la concurrència. El ministre ho ha justificat pel fet que Vila d’Abadal no va assistir a un anterior homenatge. El cas, però, és que l’alcalde de la ciutat no ha estat convidat a l’acte.

A la commemoració hi han acudit en canvi la delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna; el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa; la directora general de Suport a les Víctimes del Terrorisme, Sonia Ramos, i el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, entre d’altres.

Vila d’Abadal: “Aquest senyor és un maleducat”

L’alcalde de Vic, Josep Maria d’Abadal, ha “deplorat” l’actitud de Fernández Díaz, a qui ha acusat de “maleducat” per “no avisar l’alcalde de la ciutat encara que no coincidim en idees polítiques”. “No és manera de fer política aprofitar les víctimes i la Doctrina Parot per fer propaganda del partit que ell representa i de l’Estat espanyol”, ha denunciat Vila d’Abadal.

Molt molest amb el ministre de l’Interior, Vila d’Abadal li ha recordat que “la gent de Vic es va bolcar a favor de les víctimes i la nostra ciutat va posar els diners necessaris per atendre-les en primera instància, cosa que no va fer el ministeri”. Trenta milions de les antigues pessetes que el batlle osonenc ha assegurat que l’Estat encara els hi deu.

 
Opinió:

Malgrat me agrada reconèixer quan les coses es fan be des de qualsevol administració, tambè es adient dir quan no hi estic d’acord. L’equip del Ministeri de Interior ja coneix la meva opinió sobre el succeit a Vic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario