sábado, 23 de noviembre de 2013

22 novembre 2013 Acte a Bagà (Berguedá)


Cartell anunciant l'acte



22 noviembre 2013

Acte de homenatge a Ernest Lluch a Bagà (Bergadá).

A la població bergadana de Bagà s’ha dut a terme un dels pocs homenatges realitzats enguany a l’Ernest Lluch, assasinat per la banda terrorista ETA el novembre de 2000. En un acte coordinat des de l’Ajuntament i encapçalat per l’Alcalde Nicolas Viso he tingut el plaer de oferir una conferència a tots els presents en una sala plena de ciutadans vinguts des de diferents llocs de la comarca del Bregada per explicar la relació que vaig gaudir amb l’Ernest i els treballs realitzats conjuntament. Evidentment, la conferència ha servit per informar de la realitat en la que ens trobem moltisimes víctimes del terrorisme que ens dediquem a fer una tasca informativa i asistencial deixant la tasca DESinformativa i de enfrontament constant a aquelles víctimes que be per ignorancia o be per seguidisme partidista (o les dos coses) es dediquen a intoxicar en uns moments tan delicats e importants com estem vivint.

En el decurs de la conferència es va parlar sobre la história del terrorisme a Catalunya des de 1960, las veritables raons de la trobada del juny de 2012 a la presó de Zaballa, la realitat de aquelles víctimes que han patit els atemptats que han estat considerats com a menys greus per no haver-hi víctimes mortals, la desaparició de la banda terrorista ETA, les millores que calen fer urgentment en questions legislatives, la relació entre els poders polítics i judicials o el tema d’actualitat com es la irretroactivitat de l’anomenada doctrina Parot.

Pero el mes important de tota la estona van ser la gairebe hora i mitja de la amplia participació dels presents i poder donar resposta a moltes questions que els ciutadans es fan en relació al tema de “les” víctimes del terrorisme.

Abans de la conferència es va procedir a esborrar (o “aniquilar” com va dir amb molt encert algun dels asistents) la pintada que fa temps algú va fer a la façana de la fàbrica BIMSA, a la carretera entre Guardiola de Berguedá i Bagà. L’Alcalde, alguns dels presents i un servidor varem tenir el privilegi de esborrar aquesta pintada i, amb aquest acte, fer un simbolisme amb el fet de que ETA ha estat vençuda. Així ho pensem moltes víctimes, sobre tot des de el comunicat de octubre de 2011.

Agraeix-ho profundament la oportunitat rebuda per donar la informacio real fonamentada en 26 anys de treball ininterromput i el excel/lent tracte rebut per part dels representants de l-Ajuntament de Baga que ens van fer sentir i als meus acompanyants com si ens trobesim a casa nostre.


Abans de l'acte de borrar la pintada

Inici de l'esborrat a carrec de l'Alcalde de Bagà

Acabant de esborrar la pintada

Aspecte de la Sala durant la conferència







No hay comentarios:

Publicar un comentario