jueves, 19 de agosto de 2021

17 agost 2021 (28) Beteve (link)

17 agost 2021 


 

Les víctimes del 17-A denuncien abandonament de les institucions

Aquest dimarts s'han retrobat a la Rambla en l'homenatge anual a les víctimes de l'atemptat a la Rambla el 17 d'agost del 2021

Link

https://beteve.cat/societat/victimes-atemptats-17-a-denuncien-abandonament-institucions/

Les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost del 2017 s’han retrobat aquest dimarts a la Rambla per participar en l-homenatge a nual a les persones que van patir les consequencies de l-atac. Allà, moltes han coincidit en denunciarl’abandonament al que consideren que els han sotmès les administracions durant aquests quatre anys.

“Et trobes molt impotent perquè han passat quatre anys i et quedes completament sol, no tens ajuda per enlloc, ni t’ofereixen psicòlegs. No es tracta de diners, es tracta d’un suport, una atenció”, comenta Yolanda Ortiz, que aquell 17 d’agost es trobava a la Rambla amb la seva mare i els seus dos fills. El més gran, l’Ivan, tenia 10 anys i encara ara necessita suport psicològic: “Quan escolto sirenes és quan més ho recordo i m’entra més pànic. També m’entra pànic en el silenci perquè és el silenci de la Rambla que vaig viure jo el 17 d’agost”, explica.

“Hem estat doblement víctimes, una per estar en el seu moment aquí i l’altra per la quesito administrativa”, diu Miguel López, també víctima de l’atemptat. I afegeix: “De vegades, quan anaves a segons quins llocs semblava que tu eres el culpable”.

Valoren la feina de la UAVAT

Però igual que en les crítiques, les víctimes també coincideixen en els elogis a la Unitat d’Atenció a les Víctimes d’Atemptats Terroristes, la UAVAT, una entitat que aquest dimarts també els ha acompanyat durant l’homenatge. La UAVAT denunciava aquesta mateixa setmana que nomes el 22% de les vicrtimes reconegudes en l-atemptat de la Rambla ha rebut alguna indemnitzacio.

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario