jueves, 16 de diciembre de 2021

16 diciembre 2021 (3) La Vanguardia (opinión)

16 diciembre 2021 


 

Carrizosa compara la polèmica de Canet amb el terrorisme d'ETA

L’escalada dialèctica al voltant de la polèmica pel cas de Canet de Mar que reclama l'aplicació del 25% de classes en castellà trencant el sistema d'immersió lingüística, ha pujat un esglaó més. El líder de Cs, Carlos Carrizosa, ha aprofitat la seva intervenció a la sessió de control al Govern del Parlament per comparar el cas de Canet i el que representa amb el terrorisme d'ETA i l'esperit d'Ermua que va mobilitzar milers de ciutadans per a reclamar la fi de la violència terrorista. La comparació, criticada ja en el moment de fer-la des de la majoria d'escons del ple, ha estat censurada pel president, Pere Aragonès, que l'ha considerat una "ofensa a les víctimes del terrorisme" i ha vaticinat que Cs "se'n penedirà" d'haver-la fet.

Cs tenia preparada la seva pregunta al president de la Generalitat al voltant del que anomenen "assetjament al nen de cinc anys i la seva família" de Canet de Mar. Enmig de la seva intervenció, Carrizosa ha volgut dirigir-se al PSC per demanar-li que combregui amb els arguments de Cs, PPC i Vox, que consideren la qüestió com un cas de discriminació, assetjament i assenyalament; i reclamava que prenguin aquest episodi com la palanca que faci virar massivament el socialisme i la ciutadania en general. Però per a fer-ho, la comparació que ha fet estat polèmica. "Tant de bo el PSC vegi que pot ser un punt d'inflexió. Canet és una mena d'Ermua, que tant de bo serveixi per a conscienciar els catalans del que està passant", ha etzibat, davant la sorpresa de la gran majoria de diputats del Parlament. I és que l'anomenat 'esperit d'Ermua' va sortir a partir de l'onada de protestes, indignació i manifestacions públiques massives que van aparèixer després del segrest i assassinat del regidor del PP basc Miguel Ángel Blanco a mans de la banda terrorista ETA.

Aquesta comparació, allunyada de l'episodi de Canet i les seves conseqüències, ha fet saltar el president de la Generalitat, que no ha dubtat a criticar-la a la seva resposta. "Comparar l'ofensiva mediàtica a Canet, a la que vostès han contribuït intentant utilitzar una família, amb Ermua i un poble que va patir la violència i el terrorisme, demostra que no tenen cap argument. Aquestes comparacions no haurien d'estar permeses de cap manera. És una ofensa a les víctimes del terrorisme", ha dit Aragonès, que ha considerat que Carrizosa "s'ha equivocat" i que "quan hi pensi, se'n penedirà" d'haver fet la comparació.

La discussió, però, havia començat quan el líder de Cs acusava el Govern de participar de "l'assetjament i assenyalament d'una família que defensa els seus drets". "El meu rebuig més absolut a aquestes actituds lliberticides", ha etzibat. A la seva rèplica, Aragonès ha acusat Cs d'haver participat d'una "estratègia per a la que van néixer, per a acabar i trencar els consensos socials, polítics i pedagògics del país". "No em sorprèn gens, ho han fet sempre. I vostès ara tenen l'oportunitat, per exemple, de demanar disculpes als docents de Sant Andreu de la Barca, als que van assenyalar, que el líder del seu partit va publicar noms i fotos, amb molta més difusió que dos tuitaires que no coneix ningú", li ha respost el president.

Opinió:

Sempre he estat en contra de la banalització del terrorisme i de les conseqüències que ens ha porta a moltes persones absolutament anònimes. Sempre he estat en contra dels bocachanclas que s’aprofiten del dolor aliè per fer política, per fer partidisme i fins i tot per fer carrera política en al partit que els interessa... i encara mes amb la gent que abans de patir l’atemptat no tenien cap tipus de relació amb la política.

Malgrat tot, hi ha qui encara continua pensant que banalitzar al terrorisme i utilitzar-lo en la batalla ideològica li pot reportar resultats, ja siguin electorals o de imatge. Allà cadascú amb la seva consciència. Allà cadascú amb les raons que els puguin moure a fer aquest us cínic e hipòcrita del patiment de molta gent amb mes dignitat de la que mostren qui fan aquest aprofitament.

Però com a part interessada en la qüestió, només repetir al que ja vaig penjar en les xarxes desprès de rebre diferents trucades de víctimes d’ETA, Grapo, extrema dreta, yihadisme... i també de gent anònima i de medis de informació:

“señor Carrizosa, como víctima de ETA en Hipercor, espero que ahora las asociaciones, fundaciones, plataformas y siglas que piden memoria y dignidad para “las” víctimas del terrorismo le exijan responsabilidades por su declaración. Aunque no confío mucho...”.

Doncs be. Ja han passat mes de 24 hores del moment en el que el senyor Carrizosa va dir el que va dir... i no me ha arribat cap noticia que parli de la protesta per part de alguna de les “asociaciones, fundaciones, plataformas y siglas que piden memoria y dignidad para “las” víctimas del terrorismo”. Cap. Ni una.

Només demano que desprès no s’omplin la boca parlant de dignitat, ni de memòria ni de respecte per que, quan només es protesta depenent de quin costat venen els comentaris, tothom queda retratat.

I encara mes quan ja fa gairebé quatre anys que estem treballant, especialment, per les víctimes dels atemptats d’agost de 2017 a Catalunya i els que tant els agrada fer comparacions absolutament patètiques, encara no ens han trucat ni molt menys visitat a la seu des de on fem aquesta tasca.

I dic “especialment” per que, com es normal després de mes de 30 anys de feina assistencial, també assistim a víctimes d’altres bandes terroristes. De fet, l’avís ahir dimecres amb la noticia de les declaracions del senyor Carrizosa em va arribar quan sortia de portar una documentació del Ministerio de Justicia a una víctima del meu atemptat, al de Hipercor. Casualitat?

Si us plau, a tots aquells que ara estaran calladets amb la noticia els hi dic en castellà, idioma que a casa meva dominem quatre generacions a la perfecció... “obras son amores y no buenas razones”.

NOTA:

Uppsss... perdón, me acaba de llegar esta información que también creo interesante para incluirla en mi opinión.

Fundación Internacional de Derechos Humanos (@Declaracion) ha tuitat a 10:01 p. m. on dc., de des. 15, 2021:

#España Señora @abeltran_ana, respetuosamente le pedimos que se abstenga de hacer uso de referencias a la Alemania Nazi para describir los actos legítimos del @govern de la Generalitat de Catalunya. Banalizar el horror del Tercer Reich es un dislate.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario