jueves, 31 de marzo de 2022

30 març 2022 (28.03.22) Conferència Facultat de Dret Universitat Barcelona

30 març 2022 (28.03.22)

 



Conferencia a la Facultat de Dret de l’Universitat de Barcelona

El pasat dilluns 28 de març vaig tenir el privilegi de fer una conferencia a la Facultat de Dret de l’Universitat de Barcelona, diritgiga als estudiants de últim curs de Criminología en l’asignatura “Terrorisme i organitzzacons criminals”.

Després de fer una introducció sobre el concepte de “terrorisme” i esmentar les diferències de criteri (entre altres raons, gràcies a l’excel·lent feina de invesyigació de en Lluc Fortuny), vàrem parlar sobre l’origen de les diferents bandes terroristes que han actuat a l’Estat i, especificament, a Catalunya.

Poder explicar tota aquesta información fonamentada i documentada en mes de 30 anys de experiencia en el mon de la victimología terrorista va ser tot un honor, i mes encara quan els propis estudiants interactuaven amb una serie de preguntes que mostraba un altissim nivel de preparació sobre la temática de la que estavem parlant. Poder contrastar dades que els havien arribat des de altres medis de información, poder explicar ejemples de vivencies personals o col·lectives absolutament demostrables i poder informar sobre la realitat de l’assistencia que rebem la infinita majoría de víctimes anónimes del terrorisme va estar tot un repte davant de tanta gent tan ben preparada.

La conferencia va començar a les 18:00 hores i havia de acabar a les 20:00 com a máxim però, com aquell que no vol la cosa, juntament amb alguns estudiants ens varem quedar parlant a les portes de Facultat fins les 23:00 hores.

Com a “agraïment” a tant interés, ja estem coordinant visites a la seu de la UAVAT perque puguin veure, tocar i consultar molta de la información de la que várem parlar a la conferencia. Tot un honor.

Perque quan es parla, s’ha de parlar amb fonaments, amb documentació i amb probes. I al despatx de la UAVAT i a casa meva les tenim.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario