domingo, 15 de julio de 2018

12 juliol 2018 naciodigital.cat (opinió)

12 juliol 2018



Colau evita aclarir si convidarà el rei a l'aniversari del 17-A
L'alcaldessa afirma que no vetarà ningú però no revela si enviarà una invitació a Felip VI perquè assisteixi a l'homenatge, on la Generalitat no el convidarà

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dijous que no vetarà la presència de cap institució en l'homenatge a les víctimes dels atemptats de la Rambla i Cambrils que es farà a la capital catalana el 17 d'agost, coincidint amb el primer aniversari, però ha evitat aclarir si pensa convidar-hi el rei Felip VI. "Barcelona no vetarà ningú que vulgui solidaritzar-se amb les víctimes", ha manifestat Colau en una entrevista al programa Hoy por Hoy de la Cadena SER, després que aquesta setmana el president de la Generalitat, Quim Torra, l’instés ano convidar el monarca a l’acte.

"Mai vetarem ningú que es vulgui solidaritzar amb les víctimes i crec que vam donar l'exemple quan es va produir l'atemptat", ha defensat l'alcaldessa. Ha recordat que Barcelona va acollir molts actes la setmana després dels atemptats, i ha subratllat: "Crec que en tot moment vam demostrar que el que més ens preocupava era posar-nos al servei de les víctimes, amb vocació de servei públic per donar la millor resposta possible, i que les institucions havíem d'acompanyar les víctimes i fer la nostra feina".



Colau ha insistit en el fet que "el més important" són les víctimes. "Crec que institucionalment nosaltres no hem de vetar ningú, això estaria fora de lloc, seria generar una polèmica", ha remarcat, i ha demanat "responsabilitat" a totes les institucions en aquest aspecte, "que no s'alimentin polèmiques estèrils que no existien" i que totes pensin en els afectats de les accions terroristes. "L'acte ha de ser només de memòria, respecte i acompanyament a les víctimes i als seus familiars", ha asseverat.

Opinió:

Aprofito la avinentessa per comentar que la questió de les invitacions (o no) als actes depén exclusivament de qui els organitza. Per tant, per aquells que hem pregunten sobre la questí, la resposta sempre será aquesta. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario