sábado, 4 de enero de 2020

01 enero 2020 Máster Assistencia Integral en IEM

01 enero 2020



14è Máster en Assistència Integral en Urgències i Emergències

El passat dijous 19 de desembre la Sara Bosch, Presidenta de la Unitat de Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), va participar com a ponent en el programa acadèmic de l’Institut d’Estudis Mèdics (IEM).
En sesions de matí i tarda i sota el tema “Assistència psicológica en urgències i emergències”, la Sara Bosch va oferir una clase magistral sobre els diferents aspectes relacionats amb “l’assistència psicològica a víctimes”, “gestió de l’estrés” i “afrontament d’agresions”. Indubtablement, la seva experiencia iniciada l’any 1992 al comenzar a tractar a víctimes de atemptats terroristes es de una molt important vàlua per a qui vol conèixer la realitat de l’assistència a víctimes de atemptats… una realitat que, evidentment, no es ni de bon troç la que s’ofereix des de algunes administracions competents en la materia.
Experiencia que se ha pogut demostrar en nombrossos atemptats terroristes succeïts a Catalunya, en accidents com les riuades de Biescas o el de l’estació de RENFE a Castelldefels, els atemptats de l’11 de març de 2004 a Madrid o el sinistre de Germanwings…Les questions que queden obertes despres de les paraules de la Sara en cadascun dels nombrossos actes educatius i formatius en els que estem convidats a oferir la nostre visió son questions que, un cop explicades i documentades, obren els ulls a molts dels profesionals que no tenen la información adient ni complerta.
Des de la UAVAT ens oferim a aportar la nostre visió real de tots els temes ralacionats i agraim enormement les oportunitats que se ens ofereixen per fer-ho.


No hay comentarios:

Publicar un comentario