lunes, 13 de enero de 2020

08 gener 2020 (7) Beteve

08 gener 2020 



Les víctimes del 17-A presentaran un recurs a l’Audiència Nacional
Reclamen que els tres encausats siguin jujtats per assassinat, després que el jutge d’instrucció ho hagi desestimat



Mes d’un centenar devíctimes dels atemptats del 17-A de la rambla i Cambrils presentaran un recurs a l’Audència Nacional perquè accedeixi a jutjar els tres acusats per assassinat. El recurs de les víctimes és la desposta a la decisió del magistral de l’Audiencia Nacional José Luis Calama, que ha tancat la instrucció i conclou qie Driss Oukabir, Mohamed Houli Chemlal i Saïd Ben Lazza no han de ser jutjats per assassinat, sinó pels delictes d’integració i col·laboració amb organització terrorista. El magistral, per tant, no veu indicis que participesin en la mort de 16 persones.

“Ens ho veiem venir”, ha assegurat a betevé Robert Manrique, l’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració  d’Afectats per Terrorisme (UAVAT). Per Manrique, la decisió del jutge d’instrucció “és la confirmació que ens estan prenent el pél”.


En aquesta causa s’hi han personat proa d’un centenar de víctimes a través de lAssociación 11M Afectados Terrorismo, que és qui s’encarrega de la seva defensa jurídica. A aquestes, però, se n’hi podrien afegir una quincena més que, segons Manrique, s’han posat en contacte amb la UAVAT després de conèixer la decisió del jutge instructor.

Una investigació amb molts interrogants

Manrique creu que no se sosté que si els tres acusats coneixien els artifexs dels atemptats no coneguessin també quins eren els seus plans. Critica, a més, que es rebutgés la creació d’una comissió d’investigació al Congrés per aclarir, entre altres coses, la relaicó entre l’imam de Ripoll i el CNI, i si va haver alguna errada policial. El Ple de l’Ajuntament també va demanar que s’obris una investigació a la cambra sobre els atemptats.

L’assessor de la UAVAT també critica qiue la fiscalía no reconegui l’explosió d’Alcanar com un atemptat, fet que impedeix que les29 persones que van resultar ferides físicament puguin ser reconegudes com a víctimes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario