martes, 7 de enero de 2020

07 gener 2020 TV3 (opinió)

7 gener 2020 



17A, a judici: els tres acusats dels atemptats no seran jutjats per assassinat
El jutge no veu indicis de participació directa dels acusats en les 16 morts a Barcelona i Cambrils

El jutge que investiga els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017 ha acabat la fase d'instrucció i envia els tres processats a judici. Però no seran jutjats per l'assassinat de les 16 víctimes, perquè el magistrat no veu suficients indicis per atribuir-los una participació directa.

Segons l'autor dictat pel titular del jutjat d'instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, José Luis Calama, en el sumari apareixen "mèrits suficients" per considerar que Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir són responsables criminalment dels delictes d'integració en organització terrorista, de fabricació, tinença i dipòsit de substàncies explosives i d'estralls de caràcter terrorista.

Al tercer, Ben Iazza, se li imputa un delicte de col·laboració amb organització terrorista.

Ara les parts tenen un termini de deu dies per pronunciar-se

Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir van ser detinguts després dels atemptats i estan en presó provisional des d'agost de 2017. Said Ben Iazza es troba a la presó des de setembre del mateix any.

Als dos primers se'ls considera membres de la cèl·lula jihadista de Ripoll, que va perpetrar els atemptats a La Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils. La cèl·lula estava dirigida per l'imam de Ripoll, mort en l'explosió del xalet d'Alcanar quan manipulaven explosius. La majoria de membres de la cèlul·la van ser abatuts per la policia o van morir en l'explosió d'Alcanar.

Les acusacions populars -entre les que hi ha l'Associació Víctimes del Terrorisme, l'Associació 11M Afectats pel Terrorisme i el sindicat dels Mossos d'Esquadra Uspac-  podran tornar a demanar a la Sala que modifiqui el processament. Això significaria intentar novament que se'ls declarés també cooperadors en delictes d'assassinat consumat i en grau de temptativa. Entenen que, tot i no haver-hi participat directament, coneixien els preparatius de la cèl·lula.

Opinió:

Be doncs, ja tenim una nova mostre de fins on arriben les raopns que moltes víctimes mantenen per sospitar que hi ha quelcom mes darrere dels atemptats a Catalunya de l’agost de 2017.
Nomès puc dir que prop de 100 de les víctimes que assistim des de UAVAT estan personades amb l’equip jurìdic de l’Asociación “11M Afectados por Terrorismo”, entitat amb la que treballem des de fa 15 anys i que porta la dirección lletrada del cas.
En les darreres hores han estat decenes els contactes realitzats amb moltes de aquestes víctimes i ha quedat molt palés que volen saber i volen aclarar totes les sospites. Un dels  temes  pendents es la no aptrobació per part de PP, C’s i PSOE de la creació de una Comisión de Investigación en el Congreso de los Diputados, una comissió que hagués pogut aclarar moltes de aquestes dubtes.
Quanta gent se esta omplint la boca en el debat de Investidura parlant de “LES” víctimes del terrorismo mentres no es preocupen el mes mínim de nosaltres? Per qué tenen que parlar de un col·lectiu tan plural com al nostre mentrestant fan diferències entre les víctimes dpenent de quin hagi estat l’atemptat o la banda terrorista autora?



No hay comentarios:

Publicar un comentario