miércoles, 22 de enero de 2020

20 gener 2020 (3) naciodigital.cat (opinió)

20 gener 2020 



«Per aquesta puta i quatre morts...»

Sembla que ningú no hauria de parlar així. I menys qui ha pogut tenir una bona formació i sap de què parla. I menys si un és polític i ha de mantenir una formes bàsiques, com a mínim, d’educació. I menys si vol tenir una decència bàsica quant a bondat.
Doncs tot i així, Francisco Álvarez Cascos ―vicepresident del govern d’Aznar―, es va expressar d’aquesta manera tan barroera referint-se a Pilar Manjón, presidenta de l’Associació 11M Afectats per terrorisme. I així ho va denunciar la mateixa senyora Manjón, fa cosa de pocs mesos.
La frase té tota la intenció d’ofendre i humiliar. A més, de fer palès que qui la pronuncia és un mal home. Perquè acaba així: «per aquesta puta i quatre morts de merda, vàrem perdre les eleccions»
 Puta? Una mare que perd el seu fill per un acte terrorista contra l’Espanya del conflictes bèl·lics per la guerra de l’Irak, i expressa la seva profunda tristesa? I perquè vol desemmascarar que no va ser ETA? Quatre morts de merda? L’11 de març de 2004 varen perdre la vida cent noranta-tres persones! De merda? Si ells en tenen la seu plena! I ell mateix perquè està acusat de rebre sobresous, d’intentar passar de manera il·legal dues peces de caça que havia aconseguit a Romania, de no va deixar de caçar quan el Prestige, tot i ser  ministre responsable...
Per què a les dones, per insultar-les, els incapaços morals  recorren gratuïtament a aquest adjectiu?
 Voldria recordar els versos de Sor Juana Inés de la Cruz: ¿Quien peca más: el que peca por la paga o el que paga por pecar?

 Opinió:

Només afegir un detall mes a tot l’exposat en l’article anterior. Quan van succeir els fets que es relaten, jo hi era present. Anava cap a una reunió conjuntament amb la Pilar passejant per Madrid quen ens varem trobar en aquesta repugnant situació i amb aquest impresentable i la seva acompanyant que, tot sigui dit, no va obrir boca.

Per tant, vaig ser testimoni directe de tot plegat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario