miércoles, 8 de enero de 2020

07 gener 2020 (4) TotBarcelona (entrevista)

07 gener 2020



Les víctimes recorreran la decisió de no jutjar els acusats del 17A per assassinat
La defensa presentarà un escrit a l'Audiència Nacional en un termini màxim de 10 dies

"Ens ho esperàvem". És per això, precisament, que la defensa de les víctimes ja tenia pensat com actuar. Ho diu l'assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique, que avança al TOT Barcelona que la defensa de les víctimes presentarà recurs davant l'Audiència Nacional perquè accedeixi a jutjar tres dels acusats per l’atemptat per assassinat.
La defensa va a càrrec de l'associació 11M, nascuda després de l'atemptat al metro de Madrid de 2004. L'equip jurídic encarregat de la defensa d'unes 100 víctimes està format per quatre advocats, que treballen des d'avui per redactar i presentar un recurs contra la decisió del jutge instructor de l'Audiència. L'associació 11M i la UAVAT treballen plegats i coordinen els seus passos al voltant de l'atemptat que va sacsejar Barcelona l'agost del 2017. Si bé l'entitat assessorada per Manrique assisteix unes 250 víctimes -psicològiques i físiques- del 17A, l'associació 11M s'encarrega de la vessant jurídica.

Manrique detalla en conversa amb aquest diari que el recurs es presentarà en un termini de 10 dies, el temps que dona l'Audiència Nacional per impugnar la interlocutòria publicada avui. "Si els tres acusats coneixien els artífexs de l'atemptat, és inversemblant que no coneguessin els seus plans", defensa Manrique. L'associació 11M exerceix tant l'acusació popular com la particular en el cas contra els responsables del 17A.

No hay comentarios:

Publicar un comentario