viernes, 24 de enero de 2020

24 gener 2020 (3) totbarcelona.cat (opinió)

24 gener 2020 


La justícia francesa interroga un dels acusats del 17A pels turistes ferits
Investiga els fets en paral·lel a l'estat espanyol pels 80 francesos afectats



La justícia francesa ha interrogat aquest divendres a l'Audiència Nacional (AN), a Madrid, un dels processats pels atemptats del 17A, Driss Oukabir. França va iniciar una investigació, en paral·lel a l'estat espanyol tot i que amb un equip conjunt entre els dos països, per aquest fets i acusa Oukabir de formar part d'una organització terrorista i de temptativa d'assassinat. Segons ha avançat TV3, se'l responsabilitza dels ferits francesos, una vuitantena, que hi havia a la Rambla de Barcelona i a Cambrils el mes d'agost de fa dos anys. Es tracta d'una investigació instruïda per un jutge especialitzat en terrorisme de París i se li ha assignat un advocat d'ofici. A Espanya, l'AN ha tancat el sumari i enviarà a judici els tres processats.

A dos d'ells, entre els quals hi ha Oukabir, se'ls acusa de terrorisme, tinença d'explosius i un delicte d'estralls, però no per assassinat. Al tercer acusat, Said Ben Iazza, se'l jutjarà per un delicte de col·laboració amb activitats d'organització terrorista. Oukabir, juntament amb els altres dos, es troba en presó preventiva prorrogada a l'espera del judici.

Segons ha explicat el lletrat en declaracions a TV3, Oukabir ha dit que no sabia que es cometria l'atemptat, que no hi va col·laborar i que és innocent. L'advocat considera que si a Espanya el jutge no ha vist prou indicis per atribuir-los un delicte d'assassinat tampoc ho hauria de poder fer França.

Opinió:

En els messos de gener i Febrer de 2019 vaig visitar 31 dels 34 Consolats amb representació entre les víctimes dels atemptats de agost 2017… es a dir, les víctimes ferides fisiques que apareixen en el “Auto de Procesamiento” o en la relació de victimes assassinades.
Una feina de localització molt feixuga perque només teniem nom i cognoms de les víctimes ferides i, per tant, poder-los trobar ha estat una tasca de investigació molt complicada realitzada des de la UAVAT.
Com a mínim veiem que un dels piazos amb víctimes ferides (cap assassinada) va decidir investigar pel seu compte demostrant un enorme implicació en la defensa dels interesaos dels seus conciutadans.

Ha fet Espanta el mateix amb els atemptats amb victimes espanyoles a Londres, Casablanca, Iemen, Estocolm, Tunissia i altres indrets? Prefereix-ho no dir el que opino de tot plegat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario