sábado, 29 de mayo de 2021

29 maig 2021 (28.05.21) (4) Beteve (link entrevista)

29 maig 2021 (28.05.21)

 


Víctimes del 17-A titllen d'”aberració” la sentència dels atemptats a la Rambla i Cambrils

Una part de les acusacions que representaven les víctimes dels atemptats a la Rambla i Cambrils ja han dit que recorreran contra la sentència de l'Audiència Nacional

 

Link: https://beteve.cat/societat/victimes-17a-valoren-sentencia-atemptat-rambla-cambrils-aberracio/

“Decepció” és la paraula que més han repetit bona part dels advocats i de les associacions que representen lesvíctimes i els supervivents del 17-A. La sentència de l’Audiéncia Nacional ha condemnat els tres acusats pels fets d’Alcanar i a dos d’ells com a grup terrorista, però no per l’assassinat de 16 persones i les ferides a 140 persones en els atropellaments massius de la Rambla i Cambrils, com demanaven les víctimes.

El mateix jutge Félix Alonso Guevara critica la instrucció del cas, pas previ al judici, dient que les víctimes del 17-A han estat les “grans oblidades”, i afirma que el jutge instructor va descartar investigar-los pels atemptats de la Rambla i Cambrils perquè no existien indicis de criminalitat sobre aquests fets. El president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, ha titllat d'”aberració” que no hi hagi condemna per assassinat a la sentència.

Recorreran contra la sentència

L’assessor de la UAVAT, Robert Manrique, ja ha anunciat que recorreran contra la resolució de l’Audiència Nacional. Defensa que si se’ls ha condemnat per pertànyer a la mateixa cèl·lula terrorista que els autors materials dels atacs, s’ha de valorar la col·laboració entre tots ells per efectuar els atemptats.

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’advocat de l’Associació 11-M, Antonio Segura: “La furgoneta que lloga un dels que ha estat jutjat, Driss Oukabir, és la que assassina a la gent de la Rambla. Com a mínim col·laborador necessari dels crims deu haver estat. I això era el que demanàvem”, ha dit.

Tot i això, Segura ha celebrat que el jutge Guevara hagi reconegut com a víctimes terroristes les persones afectades del 17-A, malgrat que als acusats no se’ls hagi condemnat per aquests fets. En aquest cas, de moment, no han decidit si presentaran un recurs contra la sentència.

La fiscalia, satisfeta

Per contra, la fiscalia de l?audiéncia Nacional s’ha mostrat satisfeta per la sentència i ha insistit en la tesi que ha defensat des de l’inici: que no es podia condemnar per assassinat quan els autors materials són morts i no s’ha pogut demostrar la participació en els atacs dels principals acusats, Mohamed Houli i Driss Oukabir.

Opinió:

Només me agradaria aclarir una questió. El titular no es correcte perque no son “LAS” víctimes las que titllen de “aberració” la sentència sino al president de una associació que, creiem, en el judici només va representar a una víctima dels atemptats de agost de 2017.

Les víctimes que representem i asistim des de la UAVAT en cap moment, cap ni una, ha dit que la sentència li sembli una aberració. Sí manifesten que están deçebudes i disposades a seguir endavant… tant les 74 a las que es va permetre la personació com la resta a las que asistim (fins a sobrepasar les 200). De fet, en unes hores ens reunirme amb gran part d’elles al despatx de la UAVAT a Barcelona.

Però reitero, la paraula “aberració” no la han dit “LAS” víctimes. Ha estat només una sola persona i, evidentment, no es pot pensar que “LAS” victimes pensin al mateix, especialment si no se les coneix ni se las asisteix.  

I de la Fiscalia, millor no parlar-ne perque al jutge diu al que diu i de aquesta manera certifica el que des de la UAVAT portem dient i denunciant des de fa mes de tres anys.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario