domingo, 30 de mayo de 2021

29 maig 2021 (28.05.21) (6) beteve

29 maig 2021 (28.05.21) 

 


 

Les víctimes del 17-A es reuniran diumenge per decidir com actuen després de la sentència

Manrique de la UAVAT: "El jutge dona la raó a la fiscalia i no a nosaltres"

La majoria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017 ja han confirmat kla seva asistencia en una reunió aquest diumenge al migdia per decidir com actuen despres de la sentència de l’Audiència Nacional que s’ha fet pública aquest dijous. Robert Manrique, impulsor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), abans de l’estudi del text amb profunditat, ha explicat a l’ACN que el jutge “ona la raó a la fiscalia”, ja que el text “no s’aaproxima” a la presó permanent revisable que demanava l’Associació 11-M.

Les víctimes faran la reunió perquè consideren que “el que es faci a partir d’ara ho han de decidir les víctimes”, ha explicat Manrique. Ha afegit que necessiten temps per llegir la sentència amb calma i estudiar-la a fons per poder-ne fer una valoració amb profunditat. Això no obstant, després de conèixer els anys de presó, ha lamentat que a Mohamed Houli Chemlal “no el condemnen per cap assassinat. I això no quadra, no ens agrada”.

“Han de decidir les víctimes”

Ha explicat que, a partir d’ara, s’obre “un període d’estudi” dels 1.018 folis del text per decidir com actuen. “Hem de mirar l’argument jurídic, què hi ha al fons de tot, de què se’ls acusa i de què no, si haurem de fer recursos, i això qui ho haurà de decidir, a part de l’equip jurídic, són les víctimes”.

L’Audiència Nacional ha condemnat a 53 anys i mig de presó a Mohamed Houli Chemlal i a 46 i mig a Driss Oukabirpels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. També ha condemnat a vuit anys de presó a Said Ben Iazza per col·laboració amb l’organització terrorista.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario