domingo, 30 de octubre de 2011

12 abril 2005 La Vanguardia

12 abril 2005


 El dimarts 12 d'abril de 2005 es van complir 20 anys de l'atemptat d'origen yihadista contra el Restaurant “El Descanso” a Madrid. Per recordar a aquelles víctimes, les primeres a Espanya a conseqüència de un atemptat de aquestes característiques, en Robert va participar en l'homenatge organitzat des de l'ACVOT i la Asociación “11M afectados por Terrorismo”. Aquest esdeveniment es va realitzar en l'anomenat “Bosque del recuerdo”, una zona dedicada a les víctimes del terrorisme en el Parque del Retiro de Madrid.

Robert Manrique i Pilar Manjón

L'acabament de l'acte va coincidir amb el començament de un altre preparat des de l'Ajuntament de Madrid en record de les víctimes de l'11M i així en Robert va poder mantenir una conversa molt distesa amb l'Alcalde de Madrid Alberto Ruiz-Gallardón i el President de Portugal, José Sócrates, que es trobava de visita oficial a la capital de l'Estat.

El mestre Rafael Jorba publicava la informació en la secció “Bloc de notas” de La Vanguardia.

El Descanso, 20 años
La Asociación de Afectados por el 11-M y la Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (Acvot)organizaron anteayer en Madrid un
homenaje conjunto en memoria de las víctimas del atentado del restaurante El Descanso, el 12 de abril de 1985, que provocó 18 muertos y un centenar de heridos. Se trata de la primera acción terrorista de signo islamista registrada en España. El acto reunió veinte años después en el Bosque de los Ausentes del parque del Retiro a varias decenas de personas, encabezadas por Pilar Manjón y el catalán Roberto Manrique. Entre ellas, Cristina Salado, herida en aquel atentado y viuda de una de las víctimas, hoy colaboradora de la asociación del11-M. Manjón y Manrique mantuvieron en El Retiro un cálido encuentro con el primer ministro portugués, José Sócrates, y el alcalde Ruiz-Gallardón. “Las víctimas anónimas no nos peleamos con ningún político... Tenemos una relación exquisita con el Alto Comisionado Peces-Barba. Si otros quieren desunir y hacer política, no es nuestro problema”



















No hay comentarios:

Publicar un comentario