sábado, 17 de abril de 2021

16 abril 2021 (14.04.21) Catalunya Radio (link)

16 abril 2021 (14.04.21)

 


Catalunya Radio 

Programa “El diván”

El perdó ajuda a tancar les ferides obertes pels atemptats

 

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/divan/el-perdo-ajuda-a-tancar-les-ferides-obertes-pels-atemptats/audio/1098439/

Amb Javier Martinez (pare del Xavi, mort a l’atemptat jihadista de Barcelona), Luis Portero (al seu pare el va assassinar ETA) i Andrés Cuartero, (psicòleg especialista en emergències). Els familiars, víctimes del terrorisme, reflexionen sobre com se senten i si són capaços de perdonar. “Odiar et destrossa”, ens diu al pare del Xavi. “Perquè es pugui perdonar, cal que els que han assassinat demanin perdó. ETA no ho ha fet mai”, diu l’advocat Luis Portero. “La intencionalitat i la violència marquen la diferència entre aquestes morts i les que son ‘naturals’”, concreta el psicòleg Andrés Cuartero. Un “Diván” molt humá. 

Opinió:

Sobre les declaracions de l’amic Javier, res a afegir... tota la raó en tot al que diu i fins i tot en el que no diu però que queda clar en el rerefons de la tertulia.

En relació a Luis Portero, dir que me ha fet molta ilusió sentir-lo parlar de nou, i sobre tot perque va ser en la època en la que ell era el president de l’AVT quan vaig rebre la proposta de expulsió i que, amb tota tranquilitat, vaig poder obviar al presentar les alegacions corresponents. Si mes no, en Luis i al seu germà Daniel van tenir al detall de reconèixer que aquella proposta de expulsió de la nova AVT venia obligada per la protesta de un altre membre de la nova Junta que, oh casualitat, va arribar després a la presidencia i una de les seves primeras gestions va ser expulsar-me via telefònica.

Això es al que alguns entenen com a “llibertat de expresió”, “llibertat de opinió” i fins i tot “democràcia”. Per cert, aquest individuu que em va expulsar a través de una trucada telefònica ara es senador per VOX.

 

 

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario