miércoles, 27 de julio de 2022

27 juliol 2022 (6) Beteve

27 juliol 2022 Beteve

 


La UAVAT critica la “poca sensibilitat” de les administracions amb les víctimes dels atemptats del 17-A

De les 350 víctimes reconegudes per la sentència de l'Audiència Nacional, 250 podrien no haver estat informades

La Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats pel Terrorisme (UAVAT) denuncia que gairebé cinc anys després dels atemptats de l’agost del 2017  moltes de les víctimes no han estat reconegudes formalment per les administracions. L’entitat assegura que de les 350 víctimes 250 podrien no haver estat informades ni per lesadministracions, ni la fiscalia ni el Ministeri de l’Interior.

Diu, a més, que hi ha un nombre important que tampoc no han estat ni localitzades, ni identificades ni tampoc reconegudes.

La UAVAT assegura també que de les víctimes reconegudes moltes encara no han rebut cap ajuda o indemnització. Aquest fet, segons l’entitat, mostra la poca “sensibilitat” de les administracions, en especial la fiscalia i el Ministerio de l’Interior. De fet, afirmen que si ara tornés a haver-hi un atemptat, la situació no seria gaire millor, perquè la legislació i els protocols no han millorat. També demanen a la Generalitat que aprovi la llei d’atenció a les víctimres i rteobri l’oficina d’atenció a les víctimes.

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario