miércoles, 13 de octubre de 2021

13 octubre 2021 elmon.cat

13 octubre 2021 


 

Detinguts cinc acusats de gihadisme a Catalunya i Madrid que es preparaven per atemptar

L'operació té relació amb un dispositiu del passat gener a Barcelona

El jutge de suport del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Joaquín Gadea, ha enviat a la presó cinc persones acusades de gihadisme i pertinença a banda armada. Segons han informat fonts judicials, quatre dels detinguts vivien a Catalunya, Barcelona, i un cinquè es trobava a Madrid detingut per altres delictes. De moment, ha pres declaració a quatre, i en els propers dies prendrà declaració al que resta pendent, que serà clau per desentortolligar el cas. Tots tenen nacionalitat argelina.

Segons les primeres perquisicions, estaven llestos per atemptar tot que els preparatius no eren per perpetrar cap acció de manera “imminent”. El jutge considera que un d’ells exercicia el paper de líder i de captador de la cèl·lula. Se l’acusa de pertinença a banda armada, adoctrinament i tinença d’armes i explosius. En tot cas, consideren que el grup podria perpetrar una acció amb certa facilitat logística a la vista de com tenien els preparatius per actuar i del material requisat durant la investigació policial.

La investigació i la detenció guarda relació amb la detenció per part de la brigada d’informació de la policia espanyola a Barcelona el passat mes de gener amb tres individus de nacionalitat argelina. Una operació on van participar el Centre Nacional d’Intel·ligència, l’Europol, l’FBI i els serveis d’intel·ligència argelins. De fet, un dels detinguts era un retornat amb ple coneixement del funcionament de les armes. Durant l’escorcoll al domicili que ocupaven els pressumptes gihadistes es va trobar molt material informàtic que després de ser analitzat ha facilitat la nova detenció.

Segons apunten fonts pròximes al cas, el rol assumit per un dels detinguts era de lideratge i d’adoctrinament. Tres en canvi actuaven com adoctrinats a les seves ordres, en una situació absolutament jeràquica. A més de la policia espanyola, han col·laborat altres cossos policials i serveis d’intel·ligència aliats en la causa contra el gihadisme.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario