sábado, 3 de junio de 2023

01 juny 2023 (4) SUPERACCIO

01 juny 2023



 

Quan es porten més de 35 anys contactant amb el mon associatiu es por gaudir de moltes oportunitats per conèixer membres de moltes entitats diferents… i això porta a compartir objectius comuns i poder colaborar amb la experiencia pròpia amb qui ho demani.

 

Un ejemple ha estat l’acte amb els amics de SUPERACCIO. Aquí presento part de la informació agraint especialment la col·laboració de la Gemma Nierga en la presentació de l'acte, l'empresa CONNECH pel desenvolupament de l'app “BENGALA” i a La Caixa per la cessió del magnífic espai de l'Auditori de CAIXAFORUM i dels seus treballadors especialitzats.

 

SUPERACCIO ha presentat una app revolucionària per a migrants en el seu

 

10è aniversari al CaixaForum de Barcelona.

 

Barcelona, 1 de juny 2023.

 

SUPERACCIO, l’organització dedicada a la reinserció de joves en risc d’exclusió social mitjançant l'esport, ha celebrat el seu desè aniversari amb la presentació de Bengala, una aplicació pionera per a persones migrants.

 

Aquesta innovadora aplicació permetrà a les persones migrants compartir la seva ubicació en temps real amb familiars i amics, proporcionant-los tranquil·litat i seguretat. A més, l’aplicació oferirà informació actualitzada i valuosa sobre els països de destí, ajudant-los a prendre decisions informades i adaptar-se a la seva nova vida.

 

“L’Aplicació es diu Bengala perquè és el que han de fer servir els mariners quan es troben amb problemes en alta mar” explica Zouhair Zammouri, fundador de SUPERACCIO.

 

L’Aplicació Bengala disposa d’un botó vermell d’alarma que permetrà a les persones migrants alertar els seus éssers estimats i els serveis d'emergència en cas de perill per poder rebre l’ajuda que necessitin. En aquest sentit el botó vermell en cas de no tenir cobertura “opera com el número de emergències de qualsevol companyia, encara que no tinguis cobertura es connectarà a qualsevol xarxa per enviar la señal de perill”, explica Manuel Fulgueira, enginyer de Connech, desenvolupadors de l’app.

 

“Actualment, la majoria de dispositius mòbils disposen de connexió GPS que permet situar al dispositiu en un lloc. Bengala anirà enviant senyals i deixant rastre com si fóssin engrunes de pa, això ens permet emmagatzemar aquesta dada dins de l’aplicació i permet que l´equip de Superaccio i familiars puguin conèixer en temps real on es troba aquesta persona i el darrer lloc de connexió. En cas de no disposar de cobertura mòbil l'aplicació continuaria emmagatzemant la posició del terminal i la tornaria a actualitzar un cop es recuperes la cobertura .

 

“Les zones fosques de cobertura del mediterrani estan assenyalades en un mapa i l’usuari sabrà en tot moment a on es quedarà sense cobertura i a on la tornarà a tenir. D'aquesta manera podrá quedar constància dels usuaris que malauradament no tornin a connectar. En cas de pèrdua el dispositiu el perfil web sempre quedarà operatiu per avisar a la família o a SUPERACCIO. Aquesta aplicació també servirà per tenir una cifra de les desaparicions de persones que hi ha en el mar, un crim humanitari que ningú vol assumir” afegeix Zouhair Zammouri, fundador de SUPERACCIO.

 

“Abans d'iniciar el viatja, la persona migrant es registraria a Bengala des del seu terminal i compartiria les seves dades mitjançant un enllaç únic des de el que els seus familiars, amics, etc., podran tenir accés a dades com l´ubicació i disposaran d´un xat de text per poder comunicar-se en tot moment amb ell” explica Zouhair Zammouri, fundador de SUPERACCIO.

 

“Un dels serveis que ofereix Bengala és emmagatzemar tota la documentación personal al servidor per quan els usuaris arribin al lloc de destí puguin documentar qui són i d’on venen. Sovint perden la documentació i per recuperar-la han de pagar molts diners perquè l’administració d’alguns països els hi demanen molts diners per tràmits burocràtics simples” explica Zouhair Zammouri.

 

Bengala estarà disponible a les dues botigues,  Google i Apple. Tanmateix, la versió de Android també estarà disponible per la seva descàrrega des de la web de SUPERACCIO.

 

Video APP:

 

https://drive.google.com/file/d/1AXP-veYxzV985qhv_4cvZdTtnpbn7pv6/view?usp=share_link

 

Sobre SUPERACCIO:

 

SUPERACCIO ha comptat amb el recolzament de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Fundació la Caixa i la col·laboració de socis, empreses i experts excepcionals, i gràcies a ells s'ha pogut implementar i optimitzar el mètode SUPERACCIO de manera impecable. Resulta gratificant veure que 5.400 usuaris han completat aquest programa amb un 75% d’éxit.

 

Al febrer de 2022, Superacció entra al prestigiós programa SIRIUS, una Xarxa formada per 50 organitzacions europees i establerts en 20 països. SUPERACCIO amplia Horitzons amb altres entitats i agents de l'àmbit europeu per analitzar programes i Polítiques d’immigració en benefici dels joves.

 

Des de fa deu anys, SUPERACCIO ha estat treballant incansablement per posar eines i empoderar a joves en risc d’exclusió social. Gràcies a la nostra metodologia única i exitosa, basada en tres eixos: esportius, afectius e intel·lectuals, hem aconseguit canviar la vida de milers de persones.

 

Avui, estem orgullosos de donar un pas més enllà amb el llançament de la nostra innovadora aplicació per a persones migrants, amb la qual continuarem marcant la diferència en la vida dels qui més ho necessiten.

No hay comentarios:

Publicar un comentario