lunes, 19 de junio de 2023

19 junio 2023 (6) Beteve (link)

19 juny 2023 


 

Homenatge en memòria de les víctimes de l’atemptat l’Hipercor, 36 anys després

Hi han assistit familiars de les víctimes, els cossos de seguretat i representants institucionals i de partits polítics

Link:

https://beteve.cat/societat/homenatge-victimes-atemptat-hipercor-36-anys-despres/

Aquest dilluns fa 36 anys de l’atemptat d’Hipercor, la pitjor massacre de la banda terrorista ETA a Barcelona. Per això, s’ha fet un acte de record a les víctimes davant del monument del Parc de Can Dragó. Ha estat un homenatge solemne amb música i una ofrena floral.

Sense parlaments per no polititzar l’acte

A banda dels familiars de les víctimes, també hi han assistit representants dels cossos policials i del nou consistori, entre ells, el tercer tinent d’alcalde, Albert Batlle, així com el regidor de Junts Jordi Martí. No hi hagut parlaments per evitar polititzar l’homenatge i perquè tot el protagonisme sigui per a la memòria de les víctimes, com ja es habitual d’ençà que s’organitza.

Durant l’acte hi ha hagut lectura dramatitzada d’uns poemes i del testimoni d’una familiar víctima del terrorisme. Quan ha sonat ‘El cant dels ocells’ s’ha fet una doble ofrena floral per part dels familiars i de les institucions. L’acte ha acabat amb un minut de silenci.

La reivindicació de les víctimes

Després de l’homenatge, Robert Manrique, víctima de l’atemptat d’Hipercor, ha llançat un missatge reivindicatiu per exigir més assistència social de les administracions a les víctimes: “Em sap greu dir-ho però ha de millorar”.

També ha demanat que reobri l’Oficina d’Atenció a les Víctimes, que depenia del Departament de Justícia de la Generalitat i que va tancar, ha lamentat, “només 10 mesos després d’obrir”, ha dit. “Encara hi ha víctimes i familiars d’Hipercor que arrosseguen problemes”, ha sentenciat.

La pitjor massacre d’ETA

En total, 21 persones van morir i 45 van resultar ferides el 19 de juny del 1987 a l’Hipercor de l’avinguda Meridiana, víctimes de l’atac d’ETA, que va col·locar un cotxe bomba al pàrquing del centre comercial.

“Les administracions han de posar fil a l’agulla i d’una vegada per totes tenir un protocol d’assistència postatemptat a les víctimes, tenir una llei autonòmica de víctimes, que encara no la tenim a Catalunya”

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario