lunes, 11 de marzo de 2024

11 març 2024 (5) Radio Rubí

 

11 març 2024 


 

Rubí se suma al record de les víctimes de l’11M

L’Ajuntament de Rubí ha fet un minut de silenci en record del 20è aniversari dels atemptats de Madrid de l’11 de Març de 2004. A l’acte ha assistit Javier Martínez, pare del nen assassinat a l’atemptat de Barcelona de 2017 que ha assegurat que les víctimes agraeixen el suport de la ciutadania en dies tan assenyalats.

Els regidors de govern, format pel PSC i En Comú Podem, i alguns regidors d’altres formacions representades al ple han guardat un minut de silenci a la porta del consistori en el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que la ciutat rebutja qualsevol forma de violència i vol estar al costat dels que han patit atemptats com els de 2004 a Madrid. Martínez ha recordat que Rubí va viure el terrorisme molt de prop quan al 2017, dues persones de la ciutat, van perdre la vida als atemptats de la Rambla.

Gràcies als acords entre el govern del PSOE, Junts i Esquerra Republicana, la cambra baixa ha constituït tres comissions d’investigació: sobre el programari Pegasus, l’Operació Catalunya i els atemptats jihadistes de l’agost de 2017.

La comissió de recerca “la veritat i les implicacions” derivades dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017 vol indagar en aspectes com el paper de l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty i els seus contactes amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), una lluita que el rubinenc Javier Martínez porta des que es va fer el judici. Martínez ha explicat que conèixer tota la veritat és molt important per les víctimes de qualsevol atemptat però també perquè no es torni a produir. El rubinenc assegura que en dies tan assenyalats com aquest, les víctimes agraeixen el suport dels actes ciutadans perquè els donen ànims i se senten acompanyats.

Diversos homenatges a Madrid en el 20è aniversari de l’11M

El govern de Madrid i l’Ajuntament han fet un acte de record a la Reial Casa de Correus. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, han dipositat una corona de llorer davant la placa situada a la façana de l'edifici en record de les víctimes, així com dels serveis de emergències i ciutadans que les van auxiliar. La cerimònia ha començat amb el so de les campanes del rellotge, a les quals s’han sumat les de les esglésies properes a la Porta del Sol i les de la Catedral de l'Almudena.

Precisament, a les 10 h, s’ha fet una missa funeral a la catedral madrilenya, presidida pel cardenal arquebisbe de Madrid, José Cobo.

L'acte institucional en record de les víctimes, organitzat per la Comissió Europea, s’ha fet al Museu de les Col·leccions Reials i ha comptat la presència dels Reis, el president del Govern i altres autoritats de l'Estat i de la Unió Europea.

La Comunitat de Madrid inaugurava aquest diumenge el nou espai de recolliment i homenatge a l'estació d'Atocha, just a sota del lloc que ocupava el monument commemoratiu que estava en superfície, que ha estat desmuntat.

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario