sábado, 13 de agosto de 2022

12 agost 2022 ElPuntAvui

12 agosto 2022 


 

L’acte de record del 17-A serà sobri i de curta durada

Barcelona commemorarà el cinquè aniversari de l’atemptat terrorista del 17 d’agost del 2017 amb un acte d’homenatge a les víctimes i de record que se celebrarà en el memorial instal·lat al Pla de l’Ós de la Rambla. Com cada any es farà un acte sobri en un espai breu de temps.

Participaran en l’homenatge víctimes, familiars i representants de totes les institucions. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, encapçalarà la comitiva de l’Ajuntament barceloní, formada per membres de tots els grups polítics.

La presentadora de l’acte serà l’escriptora i poeta Fàtima Saheb i la coral simfònica de nois i noies Vozes interpretarà dues peces musicals. Al final de l’acte, es farà un minut de silenci i l’ofrena floral tant de les víctimes i familiars com de les autoritats assistents, mentre s’interpretarà en directe El cant dels ocells, la cançó convertida en himne de pau pel mestre Pau Casals.

Al marge d’aquest acte, el col·lectiu de desobediència civil ha convocat per a les 12 h del dimecres vinent una concentració davant la delegació de la UE a Catalunya, al passeig de Gràcia de Barcelona. La convocatòria persegueix “fer justícia” amb el que va passar a la Rambla ara fa cinc anys.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario