jueves, 18 de agosto de 2022

17 agost 2022 (4) RAC1 (entrevista)

17 agost 2022 RAC1

 


Víctima del 17-A: "El minut de silenci és sagrat i sentir com ens escridassaven ens va afectar"

'El món a RAC1'

L'Albert Riudebas, víctima de l'atemptat de la Rambla de Barcelona, assegura que, per molt que estiguin d'acord amb el que reclamaven els manifestants, no van veure amb bons ulls la interrupció de forma inadecuada

“No blanquegeu els que us han assassinat. Aneu amb compte", crida un manifestant a les víctimes del 17-A. "Tu què entens per minut de silenci? No s'ha respectat!", contesta l'Albert Riudebas, víctima de l'atemptat de la Rambla de Barcelona. "Per què no creen una comissió d'investigació? Perquè han sigut ells", replica el manifestant. "Respecte", contesten els assistents a l'acte per recordar les víctimes d’aquella massacre.

Aquest va ser el moment de tensió que van viure víctimes, familiars i institucions durant el minut de silenci en commemoració del 5è aniversari dels atemptats del 17 d’agost. Un minut de silenci que es va trencar amb crits de protesta d’un petit grup de manifestants que van boicotejar l’homenatge reclamant tota la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils. 

L'Albert Riudebas, víctima del 17-A que es va encarar als manifestants, assegura a El món a RAC1 que les víctimes no van veure amb bons ulls la interrupció de forma inadequada dels manifestants al minut de silenci. 

"Jo entenc que és un dia molt mediàtic i calent perquè hi ha molts polítics reunits i és un moment en què t'escoltarà tothom si dius alguna cosa, però crec que el minut de silenci és sagrat i sentir com ens escridassaven ens va afectar. I quan vaig veure que una persona estava escridassant una víctima, em vaig indignar", explica Riudebas.

La víctima del 17-A explica que no van anar a l'acte per passar un mal moment i que, per aquest motiu, va contestar als manifestants amb ràbia: "Això em va fer manifestar-me d'una forma que no és habitual, perquè no soc una persona de cridar, però els moments i les circumstàncies a vegades ens porten a algunes situacions". 

17-A: Molts interrogants per aclarir 

Riudebas assegura que, pel que fa a les demandes dels manifestants, les víctimes hi estaven completament d'acord perquè, avui dia, encara exigeixen un aclariment de fets i punts foscos. "Com és que tenien informació de l'imam? De les persones que es dediquen a espiar nosaltres no en tenim cap explicació", manifesta la víctima de l'atemptat.

"De fet, hi ha moltes persones afectades a altres països com Bèlgica o el Canadà que no entenen com en un estat amb tots els mitjans encara no disposem d'aquesta informació", afegeix. "Aquesta foscor, com a víctima, no ajuda al teu dol i treball personal".

Aquesta foscor, com a víctima, no ajuda al teu dol i treball personal

Albert Riudebas víctima del 17-A

L'Albert Riudebas estava amb la seva dona i un amic passejant per Barcelona el 17 d'agost del 2017. En el moment de l'atemptat, eren a l'altura del carrer del Carme i van esquivar la furgoneta quan va passar per davant seu. En el cas de l'Albert, sí que l'han reconegut com a víctima del 17-A, tot i que no creu que rebi cap indemnització.

Malgrat això, al seu company, que també era al lloc de l'atropellament, no l'han reconegut com a víctima: "Que no et reconeguin representa un greuge perquè vas ser-hi i això no s'oblida fàcilment".

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario