jueves, 18 de agosto de 2022

18 agost 2022 Comunicat UAVAT

18 agosto 2022

 


COMUNICAT DE LA UNITAT D’ ATENCIÓ I VALORACIÓ A AFECTATS PER TERRORISME (U.A.V.A.T.)

Amb motiu dels esdeveniments succeïts ahir durant el “minut de silenci” en acte HOMENATGE i RECORD dels afectats pels atemptats de l’agost de 2017 a Catalunya,

Aquest any, a l’acte de record i memòria, la Rambla de Barcelona ha estat testimoni d’actituds vergonyoses.

Portem gairebé cinc anys acompanyant a víctimes i familiars, assessorant a les administracions per a tenir actes que representin i acompanyin amb sensibilitat i respecte a les famílies i a les víctimes.

Avui hem vist afectats i afectades plorar i reaccionar amb por davant dels crits i xiulets de les persones que han vingut a boicotejar aquest moment. No cal recordar les re experimentacions que pateixen les persones amb TEPT (trastorns psicològics posttraumàtics). Aquest dia hauria d’haver estat dedicat a mostrar tendresa, record i solidaritat entre les víctimes.

Sabeu què és això? Es l’ús polític i mediàtic barroer que alguns fan del dolor de les víctimes del terrorisme per un interès propi i egoista que revictimitza i desprecia el dolor de les víctimes.

TOT TE EL SEU MOMENT I LLOC I AHIR NO ERA NI EL LLOC NI EL MOMENT.

D’altre banda, recordar que la UAVAT continuarà col·laborant en tots aquells actes que tinguin com a objectiu la sensibilització amb les víctimes del terrorisme fugint de qüestions partidistes.

Al 2018 vàrem iniciar la nostre col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i l’hem continuat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb dos condicions: les víctimes havien de tenir com a privilegi un tracte preeminent i prioritari per davant dels representants polítics i, als actes conjunts, no hauria d’ haver parlaments amb cap tipus de missatge partidista de cap ideologia. Cal dir que aquestes dos condicions SEMPRE se han complert escrupolosament.

Però és evident que ningú es responsable de l’aparició de persones amb un interessat desig de notorietat que, aprofitant l’esforç d’organització i assistència a un acte memorial –consensuat amb las víctimes- del brutal atemptat que va canviar les seves vides, llencin els seus missatges ideològics (del tipus que sigui) en el decurs d’aquest acte institucional. Òbviament amb  l’interès superior del seu propi ressò mediàtic. Això no va d’ideologies ni de escenaris particulars ni de reivindicacions. Va de persones. Va de respecte. No pot tornar a succeir. No ho mereixen.

 

Per més informació: telèfon 686369666

 

COMUNICADO DE LA UNIDAD DE ATENCIÓN Y VALORACIÓN A AFECTADOS POR TERRORISMO (U.A.V.A.T.)

Con motivo de los acontecimientos sucedidos ayer durante el “minuto de silencio” en el acto de HOMENAJE y RECUERDO de los afectados por los atentados de agosto de 2017 en Cataluña:

Este año, en el acto de recuerdo y memoria, la Rambla de Barcelona ha sido testigo de actitudes vergonzosas. Llevamos casi cinco años acompañando a víctimas y familiares, asesorando a las administraciones para tener actos que representen y acompañen con sensibilidad y respeto a las familias y a las víctimas.

Hoy hemos visto afectados y afectadas llorar y reaccionar con miedo ante los gritos y silbidos de las personas que han venido a boicotear ese momento. No es necesario recordar las reexperimentaciones que sufren las personas con TEPT (trastornos psicológicos postraumáticos). Ese día debería haber estado dedicado a mostrar ternura, recuerdo y solidaridad entre las víctimas.

¿Sabéis qué es esto? Es el uso político y mediático chapucero que algunos hacen del dolor de las víctimas del terrorismo por un interés propio y egoísta que revictimiza y desprecia el dolor de las víctimas.

TODO TIENE SU MOMENTO Y LUGAR Y AYER NO ERA NI EL LUGAR NI EL MOMENTO. Por otro lado, recordar que la UAVAT continuará colaborando en todos aquellos actos que tengan como objetivo la sensibilización con las víctimas del terrorismo huyendo de cuestiones partidistas. En 2018 iniciamos nuestra colaboración con el Ayuntamiento de Barcelona y lo hemos continuado con el soporte de la Generalitat de Catalunya y la Diputació de Barcelona, con dos condiciones: las víctimas debían tener como privilegio, un trato preeminente y prioritario frente a los representantes políticos y que,

en los actos conjuntos, no debían existir parlamentos con ningún tipo de mensaje partidista de ninguna ideología. Debemos decir que estas dos condiciones SIEMPRE se han cumplido escrupulosamente. Pero es evidente que nadie es responsable de la aparición de personas con un interesado deseo de notoriedad que, aprovechando el esfuerzo de organización y asistencia a un acto memorial –consensuado con las víctimas- del brutal atentado que cambió sus vidas, lancen sus mensajes ideológicos (del tipo que sea) a lo largo de dicho acto institucional.

Obviamente con el interés superior de su propio eco mediático. Esto no va de ideologías ni de escenarios de reivindicaciones. Va de personas. Va de respeto. No puede volver a suceder. No lo merecen.

Para más información: teléfono 686369666

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario