jueves, 18 de agosto de 2022

18 agost 2022 (4) aldia.cat

18 agost 2022

 


La Uavat diu que l'homenatge a víctimes del 17-A "no era el lloc ni el moment" de protestes


L'Unitat d'atenció i valoració a afectats per terrorisme (Uavat) ha lamentat aquest dijous la protesta durant l'acte d'homenatge en La Rambla de Barcelona a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) d'agost de 2017: "Tot té el seu moment i lloc i ahir no era ni el lloc ni el moment".

En un comunicat, ha lamentat haver estat "testimonis d'actituds vergonyoses" durant l'acte del 17-A, i ha retret haver vist plorar i reaccionar amb por davant els crits i xiulades de les persones que van protestar durant el seu transcurs.

Ha subratllat que el dia hauria d'haver estat dedicat a mostrar tendresa, record i solidaritat entre les víctimes, i ha lamentat el al seu judici "us polític i mediàtic barroer que alguns fan del dolor de les víctimes del terrorisme per un interès propi i egoista que revictimiza i menysprea el dolor de les víctimes".

La Uavat ha assegurat que continuarà col·laborant en tots aquells actes que tinguin com a objectiu la sensibilització amb les víctimes del terrorisme "fugint de qüestions partidistes".

Ha dit que la col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona sempre ha estat amb dues condicions que "sempre s'han respectat escrupolosament": les víctimes havien de tenir com a privilegi un tracte preeminent enfront dels representants polítics, i en els actes conjunts no havien d'existir parlaments amb cap tipus de missatge partidista.

Ha afirmat que ningú és responsable de l'aparició de persones "amb un interessat desig de notorietat que, aprofitant l'esforç de l'organització i assistència a un acte memorial --consensuat amb les víctimes-- del brutal atemptat que va canviar les seves vides, llancin els seus missatges ideològics --del tipus que sigui-- al llarg d'aquest acte institucional".

"Això no va d'ideologies ni d'escenaris de reivindicacions. Va de persones. Va de respecte. No pot tornar a succeir. No ho mereixen", ha conclòs. ...

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario