martes, 23 de agosto de 2022

22 agost 2022 (16-18.08.22) (3) TV3 Serie "3 dies d'agost" (tres links)

22 agost 2022 (16.08.22)

 


Primer capitol: la fábrica de explosius

El primer episodi posa al dia les informacions que hi ha sobre la casa d'Alcanar, on els terroristes fabricaven els explosius, i que va esclatar la nit del 16 d'agost del 2017. Diversos analistes, criminòlegs i policies expliquen com es va formar la cèl·lula terrorista i com funciona el sistema de reclutament d'Estat Islàmic (Daesh).

En aquest capítol, un policia expert en ciberespionatge --que no ha volgut ser identificat-- explica al programa com Daesh actua a les xarxes socials més juvenils per detectar possibles joves radicalitzats. Un cop els tenen identificats, Daesh hi envia un agent radicalitzador per convertir aquells joves en una cèl·lula terrorista; en aquest cas, l'imam Es-Satty, de Ripoll.

Link:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/3-dies-dagost/la-fabrica-dexplosius/video/6171452/

   

22 agost 2022 (17.08.22) TV3

Segon capitol: Ciutat trencada

El segon episodi de la sèrie se centra en l'atemptat de la Rambla de Barcelona. Quan va saber que la casa d'Alcanar havia explotat, Younes Abouyaaqoub, que portava una de les furgonetes cap a Alcanar per carregar-la d'explosius, va decidir girar cua i, tot sol, dirigir la furgoneta cap a Barcelona per fer un atropellament massiu a la Rambla. Hi va haver centenars de ferits i 14 persones mortes --15 comptant-hi el conductor que Younes Abouyaaqoub va assassinar per robar-li el cotxe i fugir.

Aquest capítol recull el testimoni d'algunes víctimes i analitza el tracte que han rebut de l'administració i en quin punt estan avui, un cop reconegudes o no com a víctimes durant el judici.

Link:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/homenatge-a-les-victimes-dels-atemptats-del-17a/video/6172349/

 

 

22 agost 2022 (18.08.22) TV3

Tercer capitol: Abatuts

El tercer i últim episodi de la minisèrie explica com, després de l'atemptat solitari de la Rambla de Barcelona, la resta de la cèl·lula va fer els atemptats de Cambrils. Com a conseqüència, una turista va resultar morta i els cinc terroristes van ser abatuts per la policia. Uns dies després, l'autor de l'atemptat de Barcelona, que havia fugit, també va ser abatut per la policia a Subirats.

En aquest darrer capítol s'analitza fins a quin punt va funcionar la coordinació entre les diverses policies que van intervenir en aquells atemptats. I acaba amb el sentiment que, al contrari del que podria semblar, potser ara no estem pas més segurs que fa cinc anys davant de possibles nous atemptats.

Link: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/3-dies-dagost/abatuts/video/6171697/

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario