martes, 23 de agosto de 2022

22 agost 2022 (20.08.22) (8) ElPuntAvui (opinió)

22 agost 2022 (20.08.22)

 


Nogueras diu que el respecte a les víctimes del 17-A és dir la veritat

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va assegurar ahir que el màxim acte de respecte a les víctimes del 17-A és “oferir-los la veritat”, després de la polèmica en l’homenatge a Barcelona. Interpel·lada per si la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, va tenir un comportament adequat en aquell acte, Nogueras es va limitar a dir que “l’acte més gran de respecte és esclarir la veritat”.

En declaracions a TVE, va lamentar que després de cinc anys dels fets encara queden molts interrogants “i el govern espanyol es nega a obrir una investigació i a fer una comissió al Congrés”. Les consignes del grup que es va manifestar en l’acte d’homenatge –i en el qual hi va haver veus que van trencar el minut de silenci– demanaven “la veritat” sobre els atemptats. Acabat l’acte, els manifestants van continuar la protesta i Borràs va anar a saludar-los i va ser rebuda amb crits de “presidenta, presidenta”.

Opinió:

Començo per dir que, al contrari que altres que ara s’omplen la boca amb el tema de “LAS” víctimes del terrorisme, la Miriam Nogueras va ser de les primeres representants polítiques que va acudir a conèixer la tasca de la UAVAT, quan encara estavem al despatx del carrer Villarroel. Parlo de principis de 2019 aproximadament.

Però també rtinc que dir que em refermo en la postura adoptada per la UAVAT en relació als fets del passat dimecres 17 d’agost. Sense importar ideologías ni intencions ni cap altre història que alguns se han dona’t presa en comentar als quatre vents, NO ERA NI EL MOMENT NI EL LLOC per fer el que es va fer.

I ja posats, recordar que “el respecte a les víctimes” també es demostra cuidant-les i posant tots els recursos posibles per asistir-les… i aquesta feina encara, a casa nostre, no le estem realitzant…

Es clar que hi han moltes víctimes que volen que s’investigui al que realment va succeïr però no per motius polítics ni partidistas sinó, senzillament, perque els mateixos errors (voluntaris o no) no es tornin a repetir.

Ja hem tingut massa patiment com per tornar.ho a passar. Però si malauradament tpornes a pasar quelcom semblant, el respecte també sería tenir un protocol de atenció i assessorament als afectats i hores d’ara, encara no el tenim…

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario