lunes, 22 de agosto de 2022

22 agost 2022 (17.08.22) (3) RAC1 (link) (opinió)

22 agost 2022 (17.08.22)

 


Joan Ignasi Elena: "Alguna cosa no s'ha fet bé amb les víctimes"

'El món a RAC1'

El conseller d'Interior ha lamentat les dificultats administratives amb què s'han trobat les víctimes dels atemptats

Link:

https://www.rac1.cat/el-mon/20220817/99449/joan-ignasi-elena-atemptats-17-a-mossos-victimes-rambles-alerta-terrorisme.html

Aquest dimecres fa cinc anys que els carrers de Barcelona van patir un dels incidents més destacats de la seva història: una furgoneta va entrar per la Rambla i va atropellar mortalment 14 persones. Poc després, un dels terroristes va matar una quinzena persona per robar-li el cotxe i fugir. 

També hi va haver un atac a Cambrils, on la cèl·lula terrorista va tornar a actuar i va provocar la mort d'una dona. Ara, en el cinquè aniversari dels atemptats, algunes víctimes han manifestat que s'han sentit desateses

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, n'ha parlat a El món a RAC1 amb Anna Vallhonesta. Elena ha admès que "alguna cosa s'ha fet malament amb les víctimes" si existeix aquest sentiment entre elles. "Hem d'escoltar-les", ha demanat. 

"Hi ha revictimització"

Sobre les dificultats que tenen les víctimes per tramitar les ajudes, el conseller ha afirmat que han col·laborat amb elles i s'ha mostrat sorprès per "tot el que han hagut de fer" per tenir el reconeixement. A més, també ha explicat que "s'ha d'estar al seu costat i donar-los suport, no amb paraules, sinó amb fets"

Un dels problemes que ha assenyalat Elena és la revictimització que han de patir les víctimes per poder accedir "al que preveu la llei". Ha retret les "dificultats administratives" que han de passar les persones afectades, que han de "reviure el calvari una vegada i una altra" perquè les reconeguin com a víctimes.

El nivell d'alerta antiterrorista

Preguntat pel nivell 4 d'alerta terrorista que encara hi ha instaurat a Catalunya, Elena ha explicat que "no és una decisió que la prengui Interior, sinó que la prenen els experts". A més, ha matisat què suposa aquesta alerta.

Segons Elena, indica que "hi ha risc d'un atemptat perquè existeix el risc que hi hagi persones que se sentin cridades a fer-ho a títol individual". Ara per ara, "no es considera que hi hagi risc de trama organitzada a Catalunya o Europa". A més, Elena ha assegurat que creu que "és el nivell adequat".

Opinió:

Val a dir que escoltar les parauyles del Conseller son un bri de esperanza en tota la fenia que estem fent (demostrable amb les memòries de gestions corresponent que ens demanen cada cert temps).

I dic son un bri de esperançaperque, per fi, sembla que entenen que el que es porta demanant a la Generalitat de Catalunya des de finals dels anys noranta (la fotografía amb el President Pujol es mostre del que dic) i que s eha fet arribar a diferents Consellers de Interior i/o de Justicia será aviat una realitat.

No vull extendrem mes en la opinió perquè, com es llógic, estem esperant una propera trobada per anar desenvolupant les propostes presentades en els darrers anys com a UAVAT. I tranquilitat que aniran apareixen aquells partits, personatges o fins i tot impostors que es voldrán aprofitar de la feina que alguns altres portem fent des de fa décadas pero, sincerament, tant se m’en fot mentres, finalment, els objectius que ens varem marcar siguina asolits.

Ja es va fer l’any 2010 i algún impresentable va dir que era un invent del tripartit… doncs bé, a veure si aquest cop es el definitiu.

TEMPS AL TEMPS…

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario