miércoles, 17 de agosto de 2022

15 agost 2022 (10) RAC1 (entrevista)

15 agost 2022

 


El govern espanyol només indemnitzarà una tercera part de les víctimes del 17-A

De les 355 víctimes que figuren oficialment a la sentència, només rebran ajudes unes 130 persones

El govern espanyol indemnitzarà amb més de set milions d'euros les víctimes dels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Catalunya i a Cambrils. 

Ara bé, només rebran aquestes ajudes unes 130 persones: moltes menys de les que recull oficialment la sentència. De les 355 víctimes que hi figuren, només s'indemnitzarà a una tercera part. I és que s'han denegat el 40% de les sol·licituds que es van presentar. 

El fundador de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, Robert Manrique, ha criticat la inacció del Ministeri de l'Interior a l'hora d'atendre a tots els afectats.

"Aquí falten prop de 200 víctimes encara per localitzar, atendre i assistir. El propi ministeri està reconeixent que no ho fa quan diu que només ho ha fet amb una tercera part de les víctimes", lamenta. 

Assegura que el ministeri està obligat per llei a localitzar i assessorar a tots els afectats. En aquest sentit, ha demanat explicacions per conèixer l'abast real dels ajuts.

Opinió:

Agraeixo molt el recordatori que se ha fet a la meva etapa com a fundador de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes però tinc de dir que des de 2009 ja no desenvolupo cap tipus de tasca en aquesta associació .

Com es conegut i un cop confirmat l’abandonament en el que es tgrobaven les victimes dels atenmptats de agost de 2017 a Catalunya, vaig tenir l’honor de iniciar una nova tasca com assessor a la UAVAT amb excelents profesionals del Dret i la Psicología.

La tasca de cadascun está molt clara i es absolutament demostrable com així es pot veure en les memòries de gestions de la web uavat.es

Dáltres no tenen cap tipus de gestió asistencial per explicar i fer públiques?

No hay comentarios:

Publicar un comentario