miércoles, 17 de agosto de 2022

16 agost 2022 (9) RAC1 (entrevista)

 

 

16 agost 2022

 


Les víctimes del 17-A consideren "insuficient" la indemnització

Segons l'Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme, hi ha més de 200 víctimes que no han rebut atenció del ministeri

L'Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) considera que la indemnització de set milions d’euros que rebran una tercera part de les víctimes dels atemptats del 17 d'agost del 2017 és insuficient. Denuncien que el Ministeri de l'Interior ha desatès més de 200 de les persones afectades.

Amb la sentència a la mà, el Ministeri ha de pagar 250.000 euros per cada víctima mortal. A més, està obligat a localitzar i assessorar totes les víctimes. En aquest cas en són més de 350, però l'entitat diu que no s'està fent. Robert Manrique, assessor d'aquesta entitat, n'ha parlat a RAC1 i ha explicat que "el ministeri està reconeixent que no ho fa" des del moment que admet que només s'indemnitza una tercera part de les víctimes.

L'associació assegura que només s'han atès les persones que han presentat la sol·licitud per rebre una compensació. En aquest sentit, critiquen la inacció del ministeri per atendre la resta de víctimes.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario